H OLYMPIC AIR, ανακοινώνει ότι από την 15η Σεπτεμβρίου 2010 το λάδι και το ξύδι που συνοδεύουν τα προσφερόμενα στις πτήσεις της γεύματα θα είναι ελληνικής προέλευσης σε αντικατάσταση εισαγόμενων προϊόντων. Τα γεύματα θα συνοδεύονται από ατομική μερίδα η οποία θα αποτελείται από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας και βαλσάμικο ξύδι της εταιρείας Παπαδημητρίου ΑΕ.
(Πρώτη απορία: Δηλαδή, ως τώρα, το ελαιόλαδο από ποιά χώρα προέρχονταν;)
Αν κάποιος έχει την απορία για ποιο λόγο ως τώρα η εταιρία διέθετε στους ταξιδιώτες της λάδι και ξύδι της... αλλοδαπής, αυτό γινόταν επειδή "οι ελληνικές εταιρείες δεν είχαν την δυνατότητα να προσφέρουν το προϊόν σε συσκευασία κατάλληλη για την εξυπηρέτηση των επιβατών κατά τη διάρκεια των πτήσεων", όπως μας πληροφορεί το δελτίο Τύπου της εταιρίας. Μάλιστα, χρειάστηκαν διαβουλεύσεις με εταιρείες του κλάδου για να δημιουργηθεί η κατάλληλη συσκευασία "και οι επιβάτες της Olympic Air θα απολαμβάνουν στο γεύμα ή το δείπνο τους ελληνικό ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας".
Η εταιρεία Παπαδημητρίου ΑΕ είναι από τις σημαντικές εταιρείες τροφίμων στη Νότιο Ελλάδα με εμπορική διαδρομή εβδομήντα ετών και οικογενειακή παράδοση τριών γενεών. Ιδρύθηκε το 1938 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Τα προϊόντα της εξάγονται σε 15 χώρες του κόσμου τυγχάνοντας διεθνούς αναγνώρισης.
Να δείτε ποιος πολιτικός είναι από την Καλαμάτα και ξέρει από καλό λάδι...;