Δημοσιογράφοι - Διαφημιστές, σημειώσατε... 2! Η κυβέρνηση, παρά το ότι σκόπευε να εντάξει, στη ρύθμιση του Αγγελιοσήμου και τα Διαδικτυακά μέσα (να καταβάλουν, δηλαδή, οι διαφημιστές, Αγγελιόσημο και όταν διαφημίζουν προϊόντα στο Διαδίκτυο, όπως γίνεται στα υπόλοιπα ΜΜΕ), πήρε πίσω τη ρύθμιση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στα Διαδικτυακά ΜΜΕ δεν μπορούν να ασφαλιστούν στο φορέα τους...
Αρχικά η κυβέρνηση είχε συμπεριλάβει και τα Διαδικτυακά μέσα στη νέα ρύθμιση. Οι πιέσεις των διαφημιστών,όμως, φαίνεται ότι ήταν ισχυρές.
Να σημειωθεί ότι, τα ταμεία των δημοσιογράφων, δεν επιβαρύουν ούτε ευρώ τον κρατικό κορβανά. Με τον κοινωνικό πόρο του Αγγελιοσήμου είναι εύρωστα και δίνουν, έτσι, το δικαίωμα, εκτός από το να ασφαλίζουν τους δημοσιογράφους, να χρηματοδοτηθούν από το κράτος άλλα ταμεία και να ωφεληθούν άλλοι κλάδοι εργαζομένων.
Με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ "διαμαρτύρεται για την υπαναχώρηση της κυβέρνησης", υπογραμμίζει πως "η κυβέρνηση ενέδωσε στις πιέσεις διαφημιστών, εκδοτών και επιχειρηματιών και απέσυρε την τελευταία στιγμή τη διάταξη υπ’ αριθμ. 67 από τον ασφαλιστικό νόμο, στερώντας έτσι τη δυνατότητα από πολλούς συναδέλφους που απασχολούνται σε διαδικτυακά ενημερωτικά Μέσα να ασφαλίζονται στα οικεία ταμεία", τονίζει ότι έτσι "στέρησε από τα ταμεία του κλάδου, τα οποία δεν επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό, έναν πόρο που αποδεδειγμένα και νόμιμα αυτά δικαιούνται".
Με την ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΜ-Θ ,καλεί την κυβέρνηση "να επαναφέρει τη σχετική πρόβλεψη στο σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση τη Δευτέρα (σ.σ. 5 Ιουλίου 2010) και σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίσει νομοθετικά την εφαρμογή όσων προβλέπονταν σε αυτήν. Επίσης καλεί τις άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ να εξαντλήσουν κάθε μέσο πίεσης για τον σκοπό αυτόν".

Σε λίγο, ανανεωμένο κείμενο με την ανακοίνωση του ΤΣΠΕΑΘ.