Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο επιμόρφωσης που οργάνωσε ο Δήμος Ευκαρπίας, το οποίο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος, “Ανταλλαγή των καλύτερων πρακτικών της Ευρωπαικής Ενωσης στον εναλλακτικό τουρισμό – κλειδί για την αειφόρο περιφερειακή ανάπτυξη των Δήμων Krushari και Tervel” στο οποίο συμμετέχει ως διακρατικός εταίρος από τον Απρίλιο του 2009, και χρηματοδοτείται από τη Διαχειριστική αρχή του επιχειρησιακού προγράμματος της Βουλγαρίας “Περιφερειακή Ανάπτυξη 2007 - 2013”.
Το σεμινάριο επιμόρφωσης απευθυνότανε σε υπαλλήλους των δήμων καθώς και σε οικονομικους και κοινωνικούς φορείς που δραστηριοπιούνται στην ανάπτυξη και παρουσίαση τουριστικών προϊόντων, στην εκπαίδευση επαγγελματιών του τουριστικού τομέα και στην προσέλκυση επενδυτών. Συμμετείχαν σε αυτό 40 άτομα από τους Δήμους Krushari και Tervel.
Στόχος του προγράμματος η τουριστική ανάπτυξη των δήμων Krushari και Tervel της Βουλγαρίας, μέσα από διακρατική συνεργασία με την ελληνική πλευρά, τον εταίρο Δήμο Ευκαρπίας.
Κατά τη διάρκεια 18 μηνών, όσο διαρκεί το πρόγραμμα, ο κύριος φορέας και οι εταίροι του επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη των βασικών στόχων του προγράμματος μεταξύ των οποίων ήταν:
* ανάλυση και κατάρτιση μακρόχρονης στρατηγικής για την υιοθέτηση των καλύτερων πρακτικών στον τομέα του τουρισμού στους τρεις δήμους της Βουλγαρίας και Ελλάδας
* Πραγματοποίηση εκστρατείας δημοσίας και διαφημιστικής προβολής σχετικά με τα αποτελέσματα του προγράμματος
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες, με:
* Το σχεδιασμό και ανάρτηση ιστοσελίδας και των 3 Δήμων όπου θα παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά και η δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης τους.
* Πραγματοποίηση, τον Αύγουστο, Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Εναλλακτικός τουρισμός - δυνατότητα για την περιφερειακή ανάπτυξη», στην πόλη του Tervel, στο οποίο θα συμμετέχει και αντιπροσωπεία από το Δήμο Ευκαρπίας.