Θα είναι υποψήφιος δήμαρχος -εκτός αν το ΠΑΣΟΚ καταλήξει στο να υποστηρίξει μια υποψηφιότητα αμιγώς κομματική από την κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτήν την απόφαση πήρε κι αυτήν τη θέση θα κρατήσει ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, εκλεγμένος με την παράταξη που είχε υποστηριχθεί με το ΠΑΣΟΚ και, πλέον, επικεφαλής της κίνησης Πολιτών «Πρώτα η Πόλη μας».
Ο εκπρόσωπος της κίνησης, σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. κατέθεσε μια «νέα φιλοσοφία στην Αυτοδιοίκηση με γνώμονα πάντοτε την καλή διαβίωση του πολίτη, την προστασία των ατομικών του δικαιωμάτων», όπως είπε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε αυτά όλα θα βοηθήει το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο.
Πρόταση της κίνησης, να δοθεί «περισσότερος ρόλος στον πολίτη», «μεγαλύτερη ενεργοποίηση και συμμετοχική δράση των πολιτών στα κοινά» και η δημιουργία φορέων «που θα έρχονται σε άμεση επαφή με τα κέντρα αποφάσεων του Δήμου». Σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπουνάκη, η νέα διοίκηση του Δήμου, θα πρέπει «να συγκρούεται με τα κακώς κείμενα της πόλης απ’ όπου κι αν προέρχονται αυτά».
Ειδικά για το πρόβλημα της ανεργίας προτείνει άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση αποφάσεων. «Νέες θέσεις εργασίας πρέπει να ανακαλυφθούν και να δημιουργηθούν σε τομείς που θα στοχεύουν την προστασία του περιβάλλοντος που βάλλεται εφιαλτικά στη Θεσσαλονίκη. Τη θλιβερή πρωτιά της πόλης σε ρύπους οφείλουμε άμεσα να την ανατρέψουμε και να τη μηδενίσουμε», είπε.
Έκανε, ακόμη, λόγο για «εξοικονόμηση ενέργειας, επαναχρησιμοποίηση – ανακύκλωση απορριμμάτων, βιολογικές καλλιέργειες, αξιοποίηση ιαματικών πηγών, τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης μέσω των περιβαλλοντικών δράσεων».
Η Κίνηση, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, βγαίνει στον κόσμο, με αρχή από τη Χαλκιδική. Στις 11 το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου 2010, ο κ. Μαρμπουνάκης θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Νέας Τρίγλιας και θα επισκεφθούν, από κοινού, φορείς που έχουν δημιουργήσει Θεσσαλονικείς οι οποίοι διαθέτουν παραθεριστική κατοικία, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Νέων Πλαγίων, Νέας Τρίγλιας, το Σύλλογο Αμπελάκια, τη Χρυσή Ακτή και το Γλάρο.
Στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα επισκεφθεί τα Νέα Μουδανιά και τη Νέα Ποτίδαια και το απόγευμα της Κυριακής τη Σωζόπολη, την περιοχή Ναυτίλος και τις Αμυγδαλιές.