Επιτέλους... συμμαζεύεται το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Θα αλλάξει -πραγματικά- πρόσωπο, καθώς θα γίνει ανάπλαση των πεζοδρόμων, θα συντηρηθούν οι υπάρχοντες και θα ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια σε μεγάλη έκταση.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παρουσία του αντιδημάρχου Αρχιτεκτονικού Βεν. Καρακωστάνογλου, θα υπογράψει αύριο (Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010), στις 12.00, στο Δημαρχείο (Βενιζέλου 45, 1ος όροφος), τη σύμβαση ανάθεσης έργου για την επισκευή και συντήρηση των πεζοδρόμων και των πεζοδρομίων του Ιστορικού Κέντρου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 152.092,08 ευρώ που θα ολοκληρωθεί σε 9 μήνες.
Στόχος του έργου είναι η αισθητική αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου, η εξασφάλιση της άνετης κυκλοφορίας των πεζών σε όλο το μήκος της επέμβασης και η διευκόλυνση της εμπορικής δραστηριότητας.
Το έργο περιλαμβάνει την επισκευή των φθορών που οφείλονται σε καταστροφές των επιστρώσεων των πεζοδρόμων και των πεζοδρομίων από οχήματα (φορτοεκφορτώσεις καταστημάτων, μεγάλα οχήματα καθαριότητας, ηλεκτρολογικού και οργανισμών κοινής ωφέλειας), επεμβάσεις των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, κ.α.