Ιδιοκτήτες διαμερίσματος καλούνται να πληρώσουν χρηματικό πρόστιμό 2.000 ευρώ, επειδή έκαναν θόρυβο σε σχεδόν καθημερινή βάση τις βραδινές ώρες και τις ώρες κοινής ησυχίας. Την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, επικύρωσε ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 1274/20101 απόφασή του. Με την ίδια δικαστική απόφαση επιβλήθηκε και προσωπική κράτηση ενός μηνός στον καθέναν, από τους δυο ιδιόκτητες.
Το περιστατικό συνέβη στο Περιστέρι της Αττικής. Οι καταδικασθέντες είναι ιδιοκτήτες διαμερίσματος του δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας, εναντίον των οποίων κινήθηκαν οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου. Επειδή οι συνεννοήσεις μεταξύ των ιδιοκτητών δεν καρποφόρησαν, οι ενοχλούμενοι ιδιοκτήτες προσέφυγαν στα δικαστήρια και ζήτησαν την λήψη ασφαλιστικών μέτρων για προσβολή της προσωπικότητας τους με την πρόκληση θορύβων.
Πράγματι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων) απαγόρευσε στους ιδιοκτήτες του δεύτερου ορόφου κάθε προσβολή της προσωπικότητας των ιδιοκτήτων του πρώτου ορόφου και τους υποχρέωσε να παραλείψουν στο μέλλον κάθε όμοια πράξη που οδηγεί στην προσβολή της προσωπικότητας τους, ενώ απειλήθηκε σε βάρος τους χρηματική ποινή 2.000 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός μηνός στον καθένα, σε περίπτωση παραβίασης της δικαστικής απόφασης.
Παρ΄ όλα αυτά οι ιδιοκτήτες του δευτέρου ορόφου συνέχισαν κατά την διάρκεια της νύκτας αλλά και τις ώρες κοινής ησυχίας να «προκαλούν δυνατούς και ενοχλητικούς θορύβους με χτυπήματα με χονδρό ξύλινο αντικείμενο ή τακούνι στο δάπεδο του διαμερίσματος» με συνέπεια να «προκαλείται ταραχή, άγχος και νευρική υπερένταση» στους ιδιοκτήτες του πρώτου ορόφου, οι οποίοι τελικώς υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το διαμέρισμά τους, καθώς ήταν πλέον «δυσχερής η χρήση του».
Το Πρωτοδικείο στην συνέχεια υλοποίησε την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και υποχρέωσε τους ιδιοκτήτες του δευτέρου ορόφου να καταβάλουν το ποσό των 2.000 ευρώ και τους καταδίκασε σε φυλάκιση ενός μηνός τον καθένα. Το Εφετείο απέρριψε την αίτηση των ιδιοκτητών του δευτέρου ορόφου που ζητούσαν να αναιρεθεί η πρωτόδική απόφαση και ο ¨Άρειος Πάγος με την σειρά του επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου Αθηνών.