Δευτερεύον θεωρεί το θέμα της αποπληρωμής του νέου Δημαρχείου η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη. Αυτή ήταν η απάντησή της, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλο, που πήρε μέρος στη σημερινή (Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010) συνεδρίαση του δ.σ. του ΟΛΘ, στην οποία προήδρευσε η υπουργός. Μάλιστα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος υπογράμμισε πως ενώ στην Αθήνα έργα γίνονται συνεχώς, στη Θεσσαλονίκη γίνονται μόνον εξαγγελίες για masterplan.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία των υπουργών στη Θεσσαλονίκη και στις εξαγγελίες τους και τις συνέκρινε με αυτά που γίνονται στην Αθήνα. «Προ 20ημέρου η υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μπιρμπίλη, εξήγγειλε και πάλι σειρά έργων στην Αθήνα με το τίτλο «Αττική 2014» χωρίς συγχρόνως να εξαγγείλει τίποτα απολύτως για τη Θεσσαλονίκη. Τη Δευτέρα που μας πέρασε ήρθε στην πόλη μας, ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτριος Ρέππας. Περιμέναμε να μας μιλήσει για την επιτάχυνση των έργων σε μετρό, λιμάνι, αεροδρόμιο. Περιμέναμε να μας πει γιατί μέχρι σήμερα δεν δημοπρατήθηκε η Εξωτερική Περιφερειακή, ενώ υπήρξε κυβερνητική εξαγγελία για τη δημοπράτηση του έργου εντός του πρώτου τριμήνου του 2010. Περιμέναμε επίσης να έχει γίνει μελέτη για τον καινούριο σχεδιασμό της υποθαλάσσιας αρτηρίας, καθώς και να εξαγγελθεί από τα αρμόδια υπουργικά χείλη, η κατασκευή ενός πλέγματος πάρκινγκ άμεσα, εκ των οποίων τα τέσσερα στο πλαίσιο κατασκευής του μετρό και βεβαίως το θέμα της αποπληρωμής του Δημαρχιακού Μεγάρου. Αντί για όλα αυτά ακούσαμε για εκπόνηση ενός master plan για τη Θεσσαλονίκη σε βάθος 10ετίας και πιθανή καταγγελία σύμβασης του μετρό, όταν ξέρουμε πολύ καλά ότι στην Αθήνα όλες οι δυσκολίες ξεπερνιούνται σε χρόνο μηδέν και συνεχώς πραγματοποιούνται νέες επεκτάσεις του μετρό», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
Όσο για την παρουσία της κ. Κατσέλη στο δ.σ. του ΟΛΘ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισε: «Σήμερα το πρωί, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη συμμετείχε επί 25 λεπτά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος. Επί της ουσίας επανέλαβε τα ίδια για τον 6ο προβλήτα που θα δημοπρατηθεί, το εμπορευματικό κέντρο και για την μελλοντική αξιοποίηση των ακινήτων του Οργανισμού Λιμένος. Τίποτα το ουσιαστικό για την ανάπτυξη της πόλης».
Στην κουβέντα τέθηκε και το θέμα της αποπληρωμής του δημαρχείου. «Της έθεσα το θέμα της αποπληρωμής του καινούργιου δημαρχείου και απάντησε ότι το θεωρεί δευτερεύον και ότι πρέπει να περιμένουμε. Νομίζω ότι η απάντηση αυτή της Υπουργού αποτελεί μεγάλη προσβολή και προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης και προς όλους τους Θεσσαλονικείς που περιμένουν το καινούριο τους «σπίτι» για να εξυπηρετηθούν», υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.