Καθήκοντα προέδρου της διακρατικής Παρευξείνιας Τράπεζας για την περίοδο μέχρι το 2014 αναλαμβάνει ο Ρώσος διπλωμάτης καριέρας Αντρέι Κοντακόφ, αντικαθιστώντας τον Τούρκο Χαϊρετίν Καπλάν, λόγω λήξης της θητείας του. Η επιλογή του κ.Κοντακόφ από το Συμβούλιο Διοικητών της Τράπεζας, έγινε κατόπιν σχετικής πρότασης της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Γεννημένος το 1960, ο Α. Κοντακόφ υπηρέτησε ως αναπληρωτής επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής της Ρωσίας στην ομάδα G-8 και ως μέλος των κυβερνητικών επιτροπών εισδοχής της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Διετέλεσε επίσης επικεφαλής των Ρωσικών Επιτροπών στις συνομιλίες για την εισδοχή της Ρωσίας στην Ασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα και την Δια-Αμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης και διετέλεσε αντιπρόεδρος Τραπεζικών Εργασιών της Τράπεζας από το 2007-2010.
Είναι απόφοιτος του Ινστιτούτου Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Μόσχας και κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην Οικονομία της Ανάπτυξης. Ο κ. Κοντακόφ είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.