"Θερμό" καλοκαίρι υπόσχονται πολιτικοί και εκδότες καθώς οι κόντρες έχουν ξεκινήσει και έχουν ήδη αποκτήσει lifestyle διασταάσεις. Μετά την όξυνση των σχέσεων του Μ. Τριανταφυλλόπουλου με τον Ευ. Βενιζέλο σειρά είχε ο Θέμος Αναστασιάδης με τον Α. Σπηλιωτόπουλο. Η τελευταία κόντρα βασίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" το οποίο κατηγορεί το βουλευτή της ΝΔ για "μεγάλη ζωή". Η διάψευση ήταν άμεση και καταλογίζει αδιαφανή κίνητρα και δόλο στο συντάκτη του άρθρου, χωρίς όμως να πλήττει ευθέως την εφημερίδα.
Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» την περασμένη Κυριακή 11/07 δημοσίευσε στο εξώφυλλό της θέμα με τίτλο « «ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ Την ώρα που ... ψηφιζόταν το Ασφαλιστικό» που παρέπεμπε σε εσωτερικό δισέλιδο άρθρο με τίτλο «ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ Ο ΑΡΗΣ» και υπέρτιτλο «ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΖΩΗ». Το δημοσίευμα έκανε λόγο ότι ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος ήταν απών από την ψηφοφορία του Αφαλιστικού Νομοσχεδίου, ότι οι «διακοπές» του στην Μύκονο ξεκίνησαν την Πέμπτη και ότι παρευρέθηκε στο γαμήλιο πάρτυ του εξαδέλφου του κ. Λεονάρδου την ίδια μέρα (Πέμπτη) «.έχοντας επιφορτιστεί με τον ιδιαίτερο σημαντικό ρόλο του διοργανωτή ενός γαμήλιου πάρτι» (sic !!!).
Η Ανακοίνωση
Τα 3 συκοφαντικά ψέματα
1. Στην πολιτικά και σημειολογικά κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης 7 Ιουλίου 2010, επί της αρχής του Νομοσχεδίου, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ήταν στην ψηφοφορία της Βουλής ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ τις ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού με ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη.
2. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ψεύδεται ασύστολα όταν γράφει και ισχυρίζεται στο κατά τ' άλλα έγκυρο «ρεπορτάζ» του ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος «ξεκίνησε τις διακοπές του στη Μύκονο από την Τετάρτη 7/7», την ώρα που την ημέρα εκείνη ήταν στη Βουλή μαζί με την υπόλοιπη Κ.Ο. της ΝΔ ψηφίζοντας ΟΧΙ στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
3. Ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι το γαμήλιο πάρτι του κ. Λεονάρδου, εξαδέλφου του Άρη Σπηλιωτόπουλου, έγινε την Πέμπτη 8 Ιουλίου στη Μύκονο. Ακόμα ένα ΨΕΜΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι το γαμήλιο κάλεσμα των νεονύμφων ήταν την Παρασκευή 8 Ιουλίου, πράγμα που το γνώριζε πολύ καλά ο δημοσιογράφος αλλά σκόπιμα το αποσιώπησε και το διαστρέβλωσε με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων.
Γιατί τελεί υπό «σύγχυση» ο δημοσιογράφος
Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» συνεχίζει την τακτική συκοφαντικής στοχοποίησης του Άρη Σπηλιωτόπουλου με χαλκευμένα στοιχεία, την οποία είχε ξεκινήσει προ ενός μηνός περίπου. Η απέλπιδα προσπάθεια του δημοσιογράφου και της εφημερίδας να τον πλήξουν ηθικά και πολιτικά φάνηκε για ακόμα μία φορά μέσα από αυτό το δημοσίευμα, το οποίο την ώρα που κάνει την παραδοχή ότι η γαμήλια εκδήλωση ήταν του εξαδέλφου του κ. Λεονάρδου, ταυτοχρόνως εντελώς αυθαίρετα υποστηρίζει ψευδώς ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος «είχε... επιφορτιστεί με τον ιδιαίτερο σημαντικό ρόλο του διοργανωτή της εκδήλωσης». Αυτό προφανώς δεν προκύπτει από πουθενά πέρα αλλά μάλλον είναι αποτέλεσμα της σύγχυσης του δημοσιογράφου στην προσπάθειά του να στηρίξει με συκοφαντίες και ψέματα το υποτιθέμενο «ρεπορτάζ» του.
Και ένα ρητορικό ερώτημα για το τέλος...
Από πότε το να παρευρίσκεται ένας πολιτικός στο γαμήλιο πάρτι ενός συγγενούς του αποτελεί πολιτικό παράπτωμα; Οι πολιτικοί, όπως όλοι οι πολίτες έχουν την προσωπική, οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική ζωή τους. Όπως κάθε πολίτης αυτής της χώρας, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος παρευρέθηκε στο γαμήλιο κάλεσμα του ξαδέλφου του, επιπλέον και με την ιδιότητα του κουμπάρου, μιας και ο συντάκτης του δημοσιεύματος δεν κατόρθωσε να μάθει αυτό το καταλυτικό στοιχείο, το οποίο απαξιώνει όλο το ρεπορτάζ του. Απλά ενημερωτικά αναφέρουμε ότι πριν λίγο καιρό, ο κ. Σπηλιωτόπουλος παρευρέθηκε στον γάμο του δημοσιογράφου κ. Λιάγκα. Εκεί με την ίδια «τεχνητή» λογική της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» γιατί δεν ήταν ο επιβλέπων της γαμήλιας εορτής;
Οι πολίτες είναι πλέον υποψιασμένοι για το ρόλο που επιτελούν ορισμένοι- ευτυχώς μειοψηφία- στο όνομα μίας δήθεν «μαχητικής δημοσιογραφίας» με πρακτικές που καμία σχέση δεν έχουν με το δημοσιογραφικό λειτούργημα και τον κριτικό και ελεγκτικό ρόλο που οφείλουν οι δημοσιογράφοι να επιτελούν στο πλαίσιο της Δημοκρατίας μας. Δημοσιογραφία δεν είναι ούτε η συκοφαντία, ούτε η διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά ούτε και η εξυπηρέτηση υπόγειων συμφερόντων και σκοπιμοτήτων."
Από το Γραφείο Τύπου του
Βουλευτή Β' Αθηνών της Ν.Δ.,
Άρη Σπηλιωτόπουλου