Τραγικό και περίεργο χαρακτηρίζει το site DefenceNet, που ασχολείται με στρατιωτικά θέματα, το φρικτό δυστύχημα με την πτώση του ελικοπτέρου τύπου Απάτσι στην Τανάγρα, που στοίχισε τη ζωή των δύο χειριστών. Επικαλείται έγκυρες πηγές του ΓΕΣ, σύμφωνα με τις οποίες, το ελικόπτερο, τύπου AH-64DHA, συνετρίβη στη διάρκεια αιώρησης κατά την εκτέλεση ελέγχων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση μετά τον εντοπισμό προβλήματος κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης μετά από τεχνικό έλεγχο στον οποίο είχε υποβληθεί.
Το site επικαλείται ασφαλείς πηγές, σύμφωνα με τις οποίες το ελικόπτερο είχε τεχνικό πρόβλημα στο κύριο στροφείο. Κάποιες άλλες πηγές, πάντα σύμφωνα με το DefenceNet, αναφέρουν ότι το ελικόπτερο έπεσε κάθετα "σαν μολύβι", κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να σημειώθηκε black-out στα όργανα του κοκπιτ, αφού τα συστήματα του ελικοπτέρου επιτρέπουν αιώρηση ανάγκης και αναγκαστική προσγείωση, ακόμα και αν κτυπηθούν από πυρά τα πτερύγια του. Άλλη πηγή από το 2ο ΤΕΑΣ, αναφέρει ότι το ελικόπτερο έπεσε "με το ρύγχος".
Αν και βρισκόταν μόλις σε 30 μέτρα ύψος, στο ελικόπτερο ξέσπασε πυρκαγιά. Κάτι που, επίσης, θεωρείται περίεργο, καθώς στα Apache, υπάρχουν ειδικά συστήματα απορρόφησης κραδασμών από την πτώση, αλλά και αποφυγής εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Ειδικοί αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο δυστύχημα δεν έχει καμία σχέση με το άλλο, που συνέβη το Νοέμβριο του 2008, όταν το ελικόπτερο ιδίου τύπου, το οποίο πραγματοποιούσε επικίνδυνη άσκηση μέσα σε στενή χαράδρα, κατέπεσε στο βάθος της.
Τα ελικόπτερα της έκδοσης DHA (12 μονάδες) παραλήφθηκαν μετά από τρία χρόνια καθυστέρηση τον περασμένο Απρίλιο λόγω προβλημάτων στη αρχική σύμβαση και θεωρούνται τα πλέον προηγμένα επιθετικά ελικόπτερα της Ευρώπης.
Τραγική ειρωνεία: Ο ένας από τους δύο νεκρούς πιλότους ήταν κουμπάρος, ενός εκ των δύο πιλότων που σκοτώθηκαν στο ατύχημα του Νοεμβρίου του 2008 στην Εύβοια...