Κινείται στην ομίχλη το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, όσον αφορά το θέμα της Εξυγίανσης του ΟΣΕ. Αυτό υποστηρίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.
Αφορμή για την κόντρα οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού, για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, την εξυγίανση του ΟΣΕ και την οδική ασφάλεια.
Για τον κ. Καλαφάτη η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει «σε έργα και όχι μόνο σε λόγια σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια», όμως, «ο κ. Υπουργός περισσότερο ‘’συσκότισε’’ παρά έριξε φως» στα ανοικτά θέματα.
Ο κ. Καλαφάτης ζητά από τον κ. Ρέππα «να μην απαξιώνει ό,τι ‘’οικοδομήθηκε’’ μέχρι σήμερα», να αναδιοργανώσει τον κλάδο των μεταφορών, να εκσυγχρονίσει τη διαδικασία χορήγησης αδειών, να θεσμοθετήσει κανόνες που προάγουν την υγιή επιχειρηματικότητα και να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία.
Ειδικά για τον ΟΣΕ, η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Οργανισμού, να περικοπούν δαπάνες, να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του εταιρικού σχήματος του Ελληνικού σιδηροδρόμου, να εξορθολογιστούν τα δρομολόγια και να εκπονηθεί πρόγραμμα αντιμετώπισης του πλεονάζοντος προσωπικού. αλλά και των άμεσων αναγκών σε διευθυντικά στελέχη και εξειδικευμένο προσωπικό.
Ο κ. Καλαφάτης κατηγορεί τον υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων ότι εξαγγέλλει έργα «χωρίς βέβαια να έχει εξασφαλίσει -όπως ο ίδιος ομολογεί - τη σχετική χρηματοδότηση, ενώ ακόμη αναμένουμε τα αποτελέσματα και τις προτάσεις από τη σύσταση και λειτουργία των οργάνων που έχουν εξαγγελθεί εδώ και επτά μήνες».
Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχουν συσταθεί η Διυπουργική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας και οι ανάλογες γραμματείες.