Για σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Στις εργασίες των Συμβουλίων Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλες θα συμμετάσχει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας. Η ημερήσια διάταξη της συνόδου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων περιλαμβάνει την παρουσίαση του προγράμματος της Βελγικής Προεδρίας, την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου 2010, το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο ΕΕ-Ισλανδίας και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης. Στη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων αντικείμενο συζήτησης αναμένεται να αποτελέσουν η δημοσίευση της γνωμοδότησης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Κόσοβο, η παρουσία της ΕΕ στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η κατάσταση στο Σουδάν, το Ιράν, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και η Πολιτική Γειτονίας.

* Νέα επίσκεψη πραγματοποιουν από σήμερα στη χώρα μας οι ελεγκτές της τρόϊκας.

* Από σήμερα 26 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 28 Ιουλίου η υποβολή τυχόν ενστάσεων στα αποτελέσματα με τους προσωρινούς πίνακες αναπληρωτών όλων των κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδίας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: www.minedu.gov.gr

* Σε «λευκή απεργία» από χθες οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας, με την αυστηρή τήρηση της χωρητικότητας του εναέριου χώρου. Προβλήματα στις πτήσεις.

* Απεργία διαρκείας ξεκινούν από σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων. Προβλήματα στον ανεφοδιασμό των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

* Στις 10 π.μ. στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό, συνάντηση της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, με την Ενωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε) συνέντευξη Τύπου του υπουργού Δημήτρη Ρέππα για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθούνται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

* Στις 11 π.μ. στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΒΙ.ΠΕ) ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης, θα θεμελιώσει το κτίριο πολλαπλών χρήσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Σίνδος, Α' φάση-οικοδομικό τετράγωνο 57).

* Στις 11 πμ, εκδήλωση με θέμα: «Ενημερωτική Εκστρατεία για τη δυνατότητα της εθελούσιας επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών» στην αίθ. του Κέντρου Αρχιτεκτονικής, από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

* Στις 11:30 π.μ. στο Δημαρχείο Αθηνών, συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη και της προέδρου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, Ηρας Βαλσαμάκη-Ράλλη με θέμα: «Δομές προσχολικής αγωγής και φροντίδας στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, καθώς και ο ρόλος, οι δράσεις, οι προβληματισμοί και οι προκλήσεις.

* Στη 1 μ.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης θα δεχθεί την ομάδα μπάσκετ κορασίων του ΠΑΟΚ, η οποία κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία της.