Της ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΧΟΥΡΙΔΟΥ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με την οργανωτική φροντίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης διοργανώνει στην Casa Bianca, (Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη), την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Πολ. Ιωαννίδη με τίτλο «Απάνθισμα».
Ο Γιώργος Πολ. Ιωαννίδης σπούδασε Αρχιτεκτονική και Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βενετίας και Σκηνογραφία στη Φλωρεντία, απ’ όπου και αποφοίτησε. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία, δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.
Όπως σημειώνει ο Φιλόλογος, Αλέκος Τζιόλας, για το ζωγράφο και την τεχνοτροπία του «... Αναγεννησιακός, φλαμανδικός, ιμπρεσιονιστής, εξπρεσιονιστής, κυβιστής, σουρεαλιστής… Όλα τα αναπλάθει δημιουργικά και δεξιότεχνα τα υπερβαίνει, για να γεννηθεί έργο πρωτοφανέρωτο με έντονη την προσωπική σφραγίδα του δημιουργού.» Και συνεχίζει : «Δύο είναι τα κεντρικά πεδία της ιδεολογικής του έκφρασης, το πρώτο υπαρξιακό, ο εγκλεισμός μας στα απελπιστικά στενά όρια της οντότητάς μας…Το δεύτερο ιδεολογικό του πεδίο είναι η κοινωνία, οι δομές της και οι παγιωμένες καταστάσεις που αναπαράγουν στο διηνεκές την καταπίεση, την ανισότητα και τη βαρβαρότητα.»
Η έκθεση εντάσσεται στις εκθέσεις του τριμήνου Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου της Δημοτικής Πινακοθήκης και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από την Παρασκευή 2 Ιουλίου έως και το Σάββατο 31 Ιουλίου.

Info
Casa Bianca
Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη
Τηλ.: 2310 427555, 909414
www.thessaloniki.gr

Ημέρες και ώρες λειτουργίας :
Τρίτη - Παρασκευή: 10:00 - 14:00, 18:00 - 21:00
Σάββατο: 18:00 - 21:00
Κυριακή : 10:00 - 14:00
Δευτέρα : ΚΛΕΙΣΤΑ