Το δικό της δρόμο αποφάσισε να τραβήξει η δημοτική παράταξη "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη" του Γιάννη Μπουτάρη. Διαφώνησε με τον τρόπο επιλογής επικεφαλής, που ανέλυσαν, σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, τα μέλη του περίφημου "Διαπαραταξιακού" και οι εκπρόσωποί της πληροφορήθηκαν ότι οι διαδικασίες συνεχίζονταν... χωρίς αυτους. Όσο για το "Διαπαραταξιακό", όπως αποδείχτηκε σήμερα, στη συνέντευξη Τύπου, δεν κατάφερε να βρει κοινό δρόμο για τις παρατάξεις που το απαρτίζουν.
Με ανακοίνωση της, η "Πρωτοβουλία" αναλύει το πώς "χάλασε" η ιστορία. "Η πρόταση για τη διαδικασία επιλογής κοινής υποψηφιότητας δε συγκέντρωσε την απαραίτητη υποστήριξη ούτε ως προς τη διαδικασία που προτάθηκε αλλά ούτε και ως προς τη δυνατότητα δέσμευσης επί των αποτελεσμάτων, και αυτό δηλώθηκε επανειλημμένα από συγκεκριμένες παρατάξεις, καθόσον παράλληλα εξελίσσονται και οι διαδικασίες επιλογής υποψηφιοτήτων από τα πολιτικά κόμματα", εξηγείται στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.
Όπως επισημαίνεται, "αφού το χρονικό όριο(σ.σ. για να βρεθει κοινός υποψήφιος) παρήλθε προ πολλού, η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» επανακατέθεσε πρόταση για την επιλογή κοινού υποψηφίου, προτείνοντας για κοινό υποψήφιο Δήμαρχο τον επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» Γιάννη Μπουτάρη, διότι συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να ηγηθεί στον αγώνα για την αλλαγή, και συμφωνημένη μέτρηση της κοινής γνώμης για την ανάδειξη κοινού υποψηφίου".
Απο πλευράς "Πρωτοβουλίας" υποστηρίζεται ότι αυτή ήταν και η μοναδική πρόταση, όμως, ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονταν, "με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε ότι η «Πρωτοβουλία» αποκλείεται από τις περαιτέρω εργασίες του διαπαραταξιακού χωρίς, μάλιστα, να ενημερωθεί, χωρίς καν να ερωτηθούν οι εκπρόσωποί της".
Τα μέλη της "Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη" χαρακτηρίζουν "απαράδεκτο" τον "αποκλεισμό" τους από τη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε, σήμερα, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ το "Διαπαραταξιακό". Θεωρουν, δε, πως "ο αποκλεισμός της δεν θίγει την «Πρωτοβουλία» και τον Γιάννη Μπουτάρη αλλά την υπόθεση της συνεργασίας των δυνάμεων που στοχεύουν στην αλλαγή. Η «Πρωτοβουλία» θεωρεί ότι τώρα που το αίτημα για ανατροπή του 24χρονου συντηρητικού καθεστώτος είναι ισχυρό δεν έχουμε το δικαίωμα να απογοητεύσουμε για άλλη μία φορά τους συμπολίτες μας". Κάνουν, δε, λόγο για "σαφή, καθαρή και ειλικρινή πρόταση" και ηγετη που να συσπειρώνει τις προοδευτικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, τα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας".