Μια δωρεάν συναυλία θα σας προτείνουμε γι απόψε, στις 8 το βράδυ. Στην υπέροχη πλατεία Αριστοτέλους, η Φιλαρμονική του δήμου γεμίζει το χώρο νότες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Μουσικό Καλοκαίρι". Αν, πάλι, προτιμάτε κάτι άλλο, διαλλέξτε:

Μουσική:
* Η διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, έχοντας ως στόχο την ψυχαγωγία των κατοίκων της πόλης, διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις με τίτλο «Μουσικό Καλοκαίρι». Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν η Συμφωνική και η Φιλαρμονική Ορχήστρα καθώς και το Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του δήμου Θεσσαλονίκης. Το φετινό «Μουσικό Καλοκαίρι» περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν έως και τον Σεπτέμβριο. Απόψε στις 20.00 δίνει συναυλία η Φιλαρμονική Ορχήστρα στην πλατεία Αριστοτέλους.

* «Χορός κάτω από τ' Άστρα» είναι η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 21.00 στους καταπράσινους χώρους της σχολής. Η εκδήλωση αυτή, που παραδοσιακά υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Φίλων της Σχολής, είναι γνωστή για τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα αφού τα έσοδά της υποστηρίζουν το Πρόγραμμα Υποτροφιών όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η Κατερίνα Γαρυφαλάκη και ο Ανδρέας Χαρίτος με τον σολίστα του βιολιού, Θάνο Γκιουλεντζή.

* Συνεχίζονται στον υπαίθριο χώρο του Block33 οι συναυλίες μαζί με τους αγώνες που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας χίλια δυο άλλα events-έκπληξη, όπως προβολές ταινιών, happenings από ομάδες της πόλης και ότι άλλο μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους, αυτό σίγουρα δεν είναι καθόλου αναμενόμενο. Σήμερα στις 9 μ.μ. εμφανίζονται οι Liebe και οι Atari και αύριο οι Minor Mine και οι Boomstate.

Εκδηλώσεις:
* «Έρως και Ψυχή, Λόγος και Εικόνα» είναι το θέμα του 3ου διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας που προκήρυξε ο δήμος Ευόσμου, η αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση. Ο 3ος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει για μία ακόμη φορά τις δημιουργικές δυνάμεις των ανθρώπων. Στην εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ο έρως και η ψυχή ανοίγουν δίαυλο επικοινωνίας με τους σύγχρονους καλλιτέχνες χρωματίζοντας ίσως λίγο τα όνειρά τους. Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310-706668 και 6937304340 (υπεύθυνη διοργάνωσης Ρίτσα Γεωργιάδου).


Εικαστικά:
* Φέτος η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας συμπληρώνει την έκτη χρονιά συνεχούς παρουσίας της. Με τον τίτλο "stereosis on view 99 hours - 99 ώρες" παρουσιάζει ως κεντρικό της άξονα τη δουλειά 140 νέων φωτογράφων της Θεσσαλονίκης. Την έκθεση μπορείτε να επισκεφτείτε στην οδό Ζεύξιδος και Ικτίνου από τις 9 σήμερα το βράδυ μέχρι το Σάββατο 10 Ιουλίου.

* Η αντιδημαρχία Πολιτισμού με την οργανωτική φροντίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης διοργανώνει και εγκαινιάζει απόψε στις 20:00 στην Casa Bianca, (Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη), την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Πολ. Ιωαννίδη με τίτλο «Απάνθισμα». Η έκθεση εντάσσεται στις εκθέσεις του τριμήνου Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου της Δημοτικής Πινακοθήκης και θα είναι ανοιχτή έως και το Σάββατο 31 Ιουλίου.

* Έως τις 9 Ιουλίου, φιλοξενείται σε δύο χώρους η έκθεση «Graffiti/ Street art exhibition». Τα έργα παρουσιάζονται στην γκαλερί «Λόλα Νικολάου» (Τσιμισκή 52) και στο χώρο «Kalos & Klio Showroom» (Τσιμισκή 96).

* Το τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής των εργαστηρίων του με θέμα «Άνθρωποι». Τα έργα θα φιλοξενηθούν στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη 187).

* Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την συνεργασία του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Μετροπόλ του Σεντ Ετιέν της Γαλλίας και του Παλάτσο Ντουκάλε της Γένοβας, διοργανώνουν μια έκθεση σύγχρονης τέχνης η οποία φιλοξενείται στη Μονή Λαζαριστών και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. «Ανεύρετοι νήσοι» ο τίτλος της και θα λειτουργεί ως τις 28 Νοεμβρίου.

* Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Από το Βόσπορο στην Αδριατική: Γάλλοι φωτογράφοι ανακαλύπτουν τα μνημεία των Βαλκανίων, 1878-1914" φιλοξενείται στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Ροτόντα, που άνοιξε για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια για να φιλοξενήσει την πολιτιστική εκδήλωση. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου και εντάσσεται στη Φωτομπιενάλε.

* Το Ε' δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση έργων κοσμημάτων των μαθητών του τμήματος Κοσμήματος των καλλιτεχνικών εργαστηρίων του. Τα έργα θα φιλοξενηθούν μέχρι τις 25 Ιουλίου στην αίθουσα τέχνης του Ε΄ Διαμερίσματος στην οδό Πέτρου Συνδίκα 24.


Θέατρο
* Άνοιξαν οι γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου του δήμου Θεσσαλονίκης.

* Θεατρική παράσταση του έργου «Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλέκου Σακελλάριου στο Θέατρο Κήπου, στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, από την αντιδημαρχία πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Η αξέχαστη κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου παρουσιάζεται σε διασκευή του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου, από τους ηθοποιούς Τάσο Αλατζά, Βασιλική Ανδρίτσου, Σοφία Βογιατζάκη, Βάσω Λασκαράκη, Πέτρο Μπουσουλόπουλο, Φώτη Σπύρο και Γιάννη Τσιμιτσέλη.

* Θεατρική παράσταση με το έργο «Νo Sheakespeare Please…» της Μπέσσυς Μάλφα στη Μονή Λαζαριστών, στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, από την αντιδημαρχία Πολιτισμού.

* Τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη παρουσιάζει και σήμερα στις 9.30 μ.μ. στο Θέατρο Δάσους (Σειχ- Σου) η Θεατρική Διαδρομή και το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Πρωταγωνιστούν ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Γιώργος Αρμένης.


Σινεμά:
*Οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέχρι τις 7 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ και στις 11.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Νεάπολης "Παράδεισος" την ταινία "Ψηλά στον ουρανό".

*Στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο της Θέρμης σινέ Θερμαΐς προβάλλεται μέχρι 11 τις Ιουλίου κάθε βράδυ στις 9.30 μ.μ. η ταινία "Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας".