Για σήμερα Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Αρχίζει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο 45ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.

* Σε πενθήμερη απεργία από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί.

* Από σήμερα η καταβολή ενισχύσεων ύψους 644.033 ευρώ σε 2.368 παραγωγούς για απώλεια της παραγωγής σιτηρών από ξηρασία το 2007 στους νομούς Κιλκίς, Λέσβου, Πέλλας, Φθιώτιδας και Χαλκιδικής, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

* Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα δύο άνδρες που κατηγορούνται για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στο Ανω Σούλι στο Γραμματικό.

* Στις 7:30 πμ, τον προστάτη τους, Προφήτη Ηλία, θα γιορτάσουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ Α.Ε. στο φερώνυμο ναΐδριο που βρίσκεται στο κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης Δενδροποτάμου (δίπλα στις εγκαταστάσεις Μαμιδάκη, στο δρόμο προς Καλοχώρι). Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010, στις 7.30 π.μ., θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, με αρτοκλασία, αγιασμό και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των θανόντων υπαλλήλων της ΕΥΑΘ Α.Ε.

* Στις 11 π.μ. στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα), συνέντευξη Τύπου της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα τη παρουσίαση του «Εθνικού Σχεδίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων 2010-2013».

* Στις 12 το μεσημέρι μέλη της οργανωτικής επιτροπής θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για το φεστιβάλ, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ, Στρατηγού Καλλάρη 5, στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον νέο πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Φωκίωνα Γεωργακόπουλο και τους νεοπιλεγέντες αντιπροέδρους του συμβουλίου, Βλάση Ασημακόπουλο και Βασίλειο Σουλιώτη.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκο Κυπριανού, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

* Στις 12:30 μ.μ. συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για θέματα έρευνας και τεχνολογίας.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου «Σωτηρία».

* Στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία ομιλία του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε εκδήλωση με θέμα: «Η Ελληνική Οικονομία και το Πρόγραμμα Σταθερότητας».

* Στη 1 μ.μ. δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα και του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκου Κυπριανού. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Νίκο Σηφουνάκη.

* Στις 6 μμ, το Playroom του Φοιτητης.gr (Πλατεία Ναυαρίνου 5 & Βύρωνος γωνία) θα κάνει και αυτό το δικό του πάρτι για τα γενέθλια του Pacman.