Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο έκανε 48χρονη ελληνικής υπηκοότητας, η οποία πουλούσε διαμερίσματα χωρίς, όμως, να είναι δικά της! Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για «απάτη» σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και από τις έρευνες σε βάρος της εντοπίστηκαν άλλα δύο άτομα, για άλλα αδικήματα.
Όπως διαπιστώθηκε από τη διενεργηθείσα έρευνα, η 48χρονη εξαπατούσε συστηματικά ενδιαφερόμενους αγοραστές, πείθοντάς τους ότι δήθεν διαθέτει ακίνητα προς πώληση. Για τη μεταβίβαση των ακινήτων αυτών (των οποίων δεν ήταν ιδιοκτήτρια), αξίωσε και εισέπραξε, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκαταβολές από τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ύψους 11.550 ευρώ.
Σε βάρος της 48χρονης, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης, για κλοπή και απάτη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
Πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία της συλληφθείσας, όπου μεταξύ των άλλων πειστηρίων, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι των 9mm, με γεμιστήρα και πέντε φυσίγγια. Από την Προανάκριση προέκυψε ότι το όπλο κατείχε παράνομα ο 45χρονος συγκάτοικος της δράστιδας, ο οποίος ομοίως συνελήφθη. Επίσης, σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση υγειονομικών διατάξεων.
Αναζητήθηκε ο προμηθευτής του συγκεκριμένου όπλου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη. Πρόκειται για 55χρονο ημεδαπό, στην οικία και επιχείρηση του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο περίστροφα κρότου, φυσίγγια και πλαστά χαρτονομίσματα 2.800 δολαρίων.
Όλοι οι συλληφθέντες οδηγούνται, σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.