Σε συμβολική κατάληψη του Διοικητηρίου στη Βέροια προτίθενται να προχωρήσουν, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σήμερα (Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010) οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαίας. Αυτήν την ώρα, έχουν ξεκινήσει από τον κόμβο της Κουλούρας και κατευθύνονται με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα - μέσω Μακροχωρίου - προς τη νομαρχία Ημαθίας. Στο κομβόι των αγροτών συμμετέχουν παραγωγοί από την Πέλλα, την Ημαθία και τη Λάρισα.
Εκεί σκοπεύουν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας και να συναντηθούν με το νομάρχη Ημαθίας. Έξω από το Διοικητήριο θα μοιράζουν σακούλες με ροδάκινα και θα ενημερώνουν τους πολίτες, τόσο για τα αιτήματά τους όσο και για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει.
Ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, Τάσος Κυραλίδης, επισημαίνει ότι οι παραγωγοί εμπαίζονται από τους εκπροσώπους των βιομηχανιών, επειδή - όπως υποστηρίζουν - ενώ ξεκίνησε η συγκομιδή, ακόμα δεν έχει ορίσουν τιμή για τα προϊόντα τους.
Οι ροδακινοπαραγωγοί ζητούν 0,35 λεπτά το κιλό για το συμπύρηνο και 0,25 λεπτά για το χυμό. Από την πλευρά της, η ΕΚΕ, κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Παρ’ όλα αυτά ανέφερε ότι η φετινή τιμή θα είναι υψηλότερη από την περσινή, η οποία είχε διαμορφωθεί στα 0,18 λεπτά.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών (ΕΚΕ), Κωνσταντίνος Αποστόλου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί η τιμή στην αγορά, κι αυτό θα γίνει εντός των επόμενων ημερών». Μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστόλου εξέφρασε και συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των φετινών εξαγωγών, τονίζοντας πως, ενδεχομένως, να υπερβούν τις 235.000 τόνους, που ήταν πέρσι.