Έχεις ταχύπλοο πέντε μέτρων; Χρεώνεσαι με τεκμήριο 3.000 ευρώ! Αυτό προβλέπει η νέα νομοθεσία και φανταστείτε τι γίνεται με τα γιοτ ή τα ιστιοπλοϊκά. Κι όχι, βέβαια, με θαλαμηγούς εκατομμυρίων, αλλά με σκάφη που ξεπερνούν τα πέντε μέτρα (τα περισσότερα κυμαίνονται στο δεκάρι) και έχει μία (αριθμός: 1) καμπίνα για να κοιμηθούν δύο άτομα! Εκεί το τεκμήριο ξεπερνά τα 10.000 ευρώ κι ανάλογα με το μήκος και τις καμπίνες ανεβαίνει ως τις πολλές εκατοντάδες ευρώ.
Επειδή ο Οδυσσέας ήταν Έλληνας, δεν ήταν δυνατό να μη μηχανευτούν κάτι αυτοί που έχουν το... κότερο όπου και το αβγό ο ζορισμένος. Όπως δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Ισοτιμία, τα πιο γνωστά κόλπα για να ξεφύγει κάποιος από τις δαγκάνες της εφορίας είναι οι εξής:
Ξένη σημαία: Το παλαιότερο κόλπο της αγοράς. Οι Έλληνες που εγγράφουν τα σκάφη τους σε ξένα νηολόγια φορολογικών παραδείσων κερδίζουν αφορολόγητα καύσιμα και εκατομμύρια ευρώ σε φόρους και δασμούς.
Αγώνες: Αν ο ιδιοκτήτης γραφτεί σε ναυταθλητικό σύλλογο, έχει λύσει το φορολογικό του πρόβλημα. Το μόνο που απαιτείται είναι η συμμετοχή του σκάφους σε δύο αγώνες κάθε χρονιά. Δεν έχει καμία σημασία αν το σκάφος τερματίσει ή αν συμμετάσχει τυπικά, έστω για δέκα λεπτά μέχρι… απρόσμενα να αποσυρθεί. Το ιστιοπλοϊκό χαρακτηρίζεται αγωνιστικό και έχει 50% μείωση στα τεκμήρια.
Παράδοση: Μειωμένα τεκμήρια κατά 25% υπολογίζονται και για μερικούς ακόμα τύπους σκαφών. Αυτά πρέπει να έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα εξ ολοκλήρου από ξύλο και να ανήκουν στους τύπους τρεχαντήρι, βαρκαλάς, πέραμα, τσερνίκι και λίμπερτυ, που προέρχονται από την ελληνική ναυτική παράδοση.
Τα κομμένα: Ιδιοκτήτης ιστιοπλοϊκού ο οποίος διαφωνούσε με το μήκος του σκάφους που η εφορία θεωρούσε δεδομένο, έκοψε την ξύλινη προέκταση της πρύμνης που υπήρχε για την ευκολότερη επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών και ύστερα κάλεσε εκ νέου την εφορία για να μετρήσει το μήκος του σκάφους.
Παλαιότητα: Η τεκμαρτή δαπάνη από κάθε σκάφος μειώνεται ανάλογα με την παλαιότητά του κατά 10% όταν είναι μεταξύ 5 και 10 ετών και 20% μετά τη δεκαετία.

Το πλήρες κείμενο με κλικ εδώ.

Η φωτογραφία είναι του ad_paul και την έχω πάρει από εδώ.