Κυριακή, μέρα εξόδου η σημερινή και οι εκδρομείς με αναμμένες τις μηχανές των αυτοκινήτων τους είναι έτοιμοι να ξεχυθούν σε παραλίες και βουνά αναζητώντας δροσιά και διασκέδαση εκτός Θεσσαλονίκης. Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που έχουν διοργανωθεί και μπορείτε να παρακολουθήσετε σε Χαλκιδική, Δίον, Σέρρες και Κοζάνη.

*Στη Χαλκιδική:

-Το φεστιβάλ Θάλασσας στο αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών φιλοξενεί από τις 5-10 μ.μ. στην πλατεία Ν. Μουδανιών μια εκδήλωση με έργα τέχνης που έχει τον τον τίτλο «Εικαστικές πινελιές».

-Το Sani Festival στο Λόφο της Σάνης και στο πλαίσιο της ενότητας Jazz on the Hill φιλοξενεί στις 9.30 μ.μ. τους "Mare Nostrum", Paolo Fresu, Richard Galliano και Jan Lundgren.

*Στην Κατερίνη και πιο συγκεκριμένα στο Δίον άνοιξε επίσημα χθες το 39ο Φεστιβάλ Ολύμπου. Στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου παρουσιάζεται η έκθεση με τίτλο «Το Λούβρο στο Δίον». Πλαισιώνεται με έργα από τις συλλογές του Μουσείου του Λούβρου και συγκεκριμένα χαρακτικά με θέμα τις Εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και γκραβούρες με θέμα τις γιορτές του «Βασιλιά Ήλιου» στις Βερσαλλίες. Παράλληλα, στην αίθουσα Ερατώ θα διοργανωθεί έκθεση γαλλικού βιβλίου.

*Στις Σέρρες συνεχίζεται στο Ανοιχτό Θέατρο ΤΕΙ το Πολιτιστικό Καλοκαίρι. Εκεί θα παρουσιαστεί σήμερα(Κυριακή 18 Ιουλίου 2010) στις 9 μ.μ. η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο.

*Στη Βλάστη Κοζάνης ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο οι Γιορτές Γης. Σήμερα η ομάδα Ούγκα Κλάρα παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Τα 13 ρολόγια», ενώ οι Ερασιτέχνες Εραστές, οι Χειμερινοί Κολυμβητές και οι Vodka Rag θα κλείσουν τη 10η διοργάνωση με συναυλίες.