Άλλη μία ηλικιωμένη -από την περιοχή της Τούμπας, αυτήν τη φορά- έπεσε θύμα των γνωστών απατεώνων που ισχυρίζονται ότι είναι δανειστές συγγενικού προσώπου. Την άτυχη γυναίκα πλησίασε ένα ζευγάρι, που της είπε ότι ήταν γνωστοί του γιου της και ισχυρίστηκε ότι του είχαν δανείσει μεγάλο χρηματικό ποσόν.
"Ντρέπεται το παιδί, να έρθει να σας ζητήσει χρήματα, αλλά κι εμείς τι να κάνουμε; Χρειαζόμαστε τα χρήματά μας", της είπαν.
Η ηλικιωμένη πείσθηκε και δέχτηκε να τους δώσει εκείνη τα χρήματα. Μάλιστα προσφέρθηκαν να την πάνε, με το αυτοκίνητό τους, σε δυο υποκαταστήματα τραπεζών, για να "τραβήξει" μεγάλο χρηματικό ποσόν και να... ξοφλήσει τα υποτιθέμενα χρωστούμενα.
Όπως διαπίστωσε αργότερα η ηλικιωμένη, το ζευγάρι ήταν απατεώνες κι ο γιος της δε χρωστούσε πουθενά...
Με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με σεβασμό και συμπάθεια προς τους υπερήλικες, προτείνει τα ακόλουθα:
* Να είστε επιφυλακτικοί με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα των ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ. για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων
* Σε περίπτωση που θέλετε να βοηθήσετε τους οικείους σας ως προς εκκρεμείς οικονομικές τους συναλλαγές, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους ώστε να τις επιβεβαιώνετε
* Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).