«Στέγνωσαν» τα περισσότερα πρατήρια υγρών καυσίμων στη Θεσσαλονίκη, ενώ ουρές σχηματίζουν τα ΙΧ αυτοκίνητα σε εκείνα που διαθέτουν τα τελευταία αποθέματα βενζίνης. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης, στη Χαλκιδική, στο Αίγιο, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στο Άργος και στην Εύβοια αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ούτε σταγόνα βενζίνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από 500.000 επισκέπτες και κάτοικοι στο νομό Χαλκιδικής έχουν μείνει χωρίς καύσιμα, εξαιτίας της απεργίας διαρκείας που πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος προς το παρόν δεν υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο, σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η κατάσταση αυτή θίγει συνολικά και μόνιμα την εικόνα του ελληνικού τουρισμού, καθώς αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να επιστρέψουν για διακοπές στην Ελλάδα. «Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα ανθρώπων να αφήνεται να μας καταστρέψει», συμπλήρωσε ο κ. Τάσιος και ζήτησε από την κυβέρνηση να βρει άμεσα λύση, ώστε να λήξει η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης.