Μυστηριώδη επιστολή δέχτηκε η «Ελευθεροτυπία», την οποία άνοιξε η γραμματέας του Διευθυντή Σύνταξης και διαπίστωσε ότι έδινε μια εκδοχή για τη βομβιστική ενέργεια στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Η επιστολή είχε αποστολέα τον «Θανάση Κλάρα» (σ.σ. το όνομα του Αρη Βελουχιώτη), με διεύθυνση κατοικίας «Αγωνιστών 40, Αθήνα» και ένα εκτυπωμένο κόκκινο αστέρι στο κλείσιμο του φακέλου, που ήταν λευκός και μικρού μεγέθους.
Η επιστολή αποτελείται από τέσσερις σελίδες μεγέθους Α4. Στην τελευταία είναι εκτυπωμένο ένα αστέρι με την κεφαλή του Ρήγα Φεραίου στο εσωτερικό του και υπάρχει η σημείωση: «Η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα». Ως μότο της οργάνωσης εμφανίζεται η ρήση του Ρήγα «Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» και ως σύνθημα το «Αγώνας μέχρι τη νίκη».
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η επιστολή πήγε στα γραφεία με τον ταχυδρομικό σάκο κατά τις 10.30 το πρωί. Όμως, δεν έφερε σφραγίδα ταχυδρομείου, παρά μόνον είχε επικολλημένα δύο γραμματόσημα.
Στο πρώτο μέρος της επιστολής αναλύονται το επιχειρησιακό σκέλος της αποστολής της βόμβας-παγίδα και το κόλπο που χρησιμοποιήθηκε για να προωθηθεί ο φάκελος στο γραφείο του Μ. Χρυσοχοΐδη: ότι υπήρχε προκαταρκτικό σημείωμα-παγίδα στο οποίο αναφερόταν ότι το πακέτο περιείχε μαγνητοταινία με συνομιλίες για κάποιο σοβαρό θέμα, άρα δεν ήταν δυνατό να περάσει από το ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης, για να μη "σβήσουν" οι μαγνητοταινίες. Κάτι που, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το γνωρίζουν μόνον αυτοί που το έκαναν, ή οι διωκτικές αρχές.
Στο δεύτερο μέρος της επιστολής επιχειρείται μια ανάλυση της τρέχουσας πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής πραγματικότητας και διατυπώνονται απειλές προς τους εκπροσώπους του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, αλλά και κατά δημοσιογράφων και, γενικότερα, προς όλους τους φιλο-συστημικούς, όπως αναφέρει.
Δίνει, δε, λεπτομέρειες και για το είδος και την ποσότητα του εκρηκτικού και για τη μπαταρία που χρησιμοποιήθηκε, για τα οποία οι αρχές δε λένε το παραμικρό. Όσο για το περίφημο σημείωμα-παγίδα, δεν αποκλείουν την ύπαρξή του, ούτε, φυσικά, το να διαλύθηκε από την έκρηξη.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής μπορείς να το διαβάσεις με κλικ εδώ.