Το θέμα της άδειας που δόθηκε, στο ΤΙΤΑΝ, για καύση απορριμμάτων, επέλεξε η Πολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, της Δημοκρατικής Αριστεράς, για την πρώτη της παρέμβαση στα πράγματα της πόλης. Σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης να τροποποιήσει την απόφαση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του εργοστασίου «ΤΙΤΑΝ», "καίριο πλήγμα στην προοπτική για βελτίωση της ποιότητας ζωής στη Δυτική Θεσσαλονίκη".
Αφού επισημάνει ότι η Δυτική Θεσσαλονίκη "χαρακτηρίζεται από έντονα προβλήματα περιβαλλοντικής υποβάθμισης", "παντελούς έλλειψης ασπίδας κοινωνικής προστασίας και απουσίας στρατηγικών πολιτικών", η επιτροπή υποστηρίζει πως απαιτείται "ενιαίος ορθολογικός σχεδιασμός της διαχείρισης των απορριμμάτων" για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και χαρακτηρίζει την καύση "μιαν εξαιρετικά αμφιλεγόμενη μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων", υπογραμμίζει:
"Είμαστε άκρως επιφυλακτικοί στη θερμική επεξεργασία. Η υποτιθέμενη «ενεργειακή αξιοποίηση» και η οικονομία της θερμικής επεξεργασίας προϋποθέτουν υψηλή τεχνολογική υποδομή, συνεχή έλεγχο από τους αρμόδιους φορείς και αποδοχή των τοπικών κοινωνιών μέσα από δημόσιο διάλογο. Μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο ως συμπληρωματική διαδικασία, αρκεί η προτεραιότητα να δίνεται στην ανακύκλωση στην πηγή, στην ανάπτυξη συστημάτων συλλογικής διαχείρισης μέσω των ΟΤΑ, στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση".
Η Π.Ε. Θεσσαλονίκης της Δ.Α. κάνει λόγο για "αφωνία και η συναινετική στάση δημάρχων της περιοχής –που μένει να διευκρινισθεί αν οφείλεται στον αιφνιδιασμό από πλευράς της νομαρχιακής διοίκησης" και "παντελή απουσία κρατικών πολιτικών και δεσμεύσεων στη διαχείριση απορριμμάτων", πράγματα που, "επιβεβαιώνουν την αναλγησία, την αναποτελεσματικότητα και την αντιδημοκρατικότητα των υπαρχόντων φορέων τοπικής εξουσίας".
Η Δημοκρατική Αριστερά ζητά ανάκληση της απόφασης και καλεί σε κινητοποιήσεις τους πολίτες.