Έναν νέο πεζόδρομο, μήκους 150 μέτρων και πλάτους 11, απέκτησε, σήμερα, η Θεσσαλονίκη. Θα συνδέει το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού κι έχει προβλεφθεί να είναι προσβάσιμο και χρηστικό από άτομα με προβλήματα όρασης ή κίνησης.
Την κατασκευή του πεζοδρόμου επιθεώρησε, σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010, στη 1.30 μ.μ., ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Β. Καρακωστάνογλου.
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 155.000 ευρώ που θα αναβαθμίσει μια από τις πιο ζωτικές περιοχή της πόλης, ενόψει της λειτουργίας τους νέου Δημαρχιακού Μεγάρου.
Όπως δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, το έργο πεζοδρόμησης που εκτείνεται μεταξύ των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Στρατηγείου, προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. «Δημιουργούμε μια νέα εικόνα στην καρδιά της πόλης, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναβαθμίζοντας έναν πεζόδρομο ζωτικής σημασίας που οριοθετεί το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο και το Βυζαντινό Μουσείο. Πολύ σύντομα το έργο αυτό θα δοθεί προς χρήση στους συμπολίτες μας».
Πρόκειται για μια περιβαλλοντική παρέμβαση για την ανάδειξη τόσο του Βυζαντινού Μουσείου όσο και του Νέου Δημαρχείου, εκεί όπου θα φυτευτούν δεκάδες δέντρα και θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου.