Δάνειο ύψους 15 εκ. ευρώ αποφάσισε να πάρει η νομαρχία Θεσσαλονίκης, για να εκτελέσει έργα σχολικής στέγης. Τη λήψη δανείου ενέκρινε σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου 2010, κατά πλειοψηφία, το Νομαρχιακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Στην εισήγησή του ο αντινομάρχης Παιδείας Μίμης Φωτόπουλος υποστήριξε ότι «πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τονώσουμε την αναπτυξιακή παράμετρο της οικονομίας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε την ανεργία και να αυξήσουμε την απασχόληση. Πως θα γίνει αυτό εάν δεν κάνουμε έργα; Έστω με δανεισμό πρέπει να κάνουμε έργα(...) Με αυτό το δάνειο θα χρηματοδοτήσουμε 24 έργα εκ των οποίων σχολικές μονάδες, γέφυρες και έργα οδοποιίας».
Για άλλη μία φορά, ο νομάρχης Παν. Ψωμιάδης, μίλησε για διγλωσσία: «Θέλετε να γίνουν έργα ή δεν θέλετε; Αυτό το προεκλογικό παιχνίδι πρέπει να σταματήσει. Γιατί διαφωνείτε για πράγματα στα οποία συμφωνούμε εκτός αιθούσης; Εδώ και 8 μήνες δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τα υπουργεία. Εξάλλου, η αποπληρωμή του δανείου είναι εξασφαλισμένη γιατί δεν υπερβαίνουμε το 50% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ακόμη και με τη μείωση του 20% που επέβαλε η κυβέρνηση στους ΚΑΠ» υποστήριξε ο κ. Ψωμιάδης.

H φωτογραφία είναι από παλιότερη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.