«Κόλαση της Θεσσαλονίκης», χαρακτήρισε την έδρα του ΠΑΟΚ, την Τούμπα, ο προπονητής του Άγιαξ, Μάρτιν Γιολ(στο κέντρο της φωτογραφίας, φυσικά)! Θεωρεί πως ο Άγιαξ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η πρώτη «μονομαχία» ανάμεσα στις δύο ομάδες θα γίνει στο Άμστερνταμ, καθώς υποστήριξε πως θα είναι πολύ σημαντικό να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, έχοντας το πλεονέκτημα.
Σχολιάζοντας την κλήρωση στο τηλεοπτικό κανάλι του Άγιαξ, ο Γιολ τόνισε: «Ξέρουμε τον ΠΑΟΚ από τα περσινά παιχνίδια με τη Χίρενφεϊν στα προκριματικά του περσινού Γιουρόπα Λιγκ. Η Χίρενφεϊν προκρίθηκε με δύο ισοπαλίες (σ.σ.: 0-0 στην Ολλανδία, 1-1 στη Θεσσαλονίκη), αλλά είχε δύσκολο έργο. Σαφέστατα και κάθε ομάδα αλλάζει, αλλά τα βασικά στοιχεία νομίζω ότι τα γνωρίζουμε».
Ο Γιολ σχολίασε και την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ, με τον Μάριο Μπερέτα να αντικαθιστά τον Φερνάντο Σάντος, που ανέλαβε την Εθνική Ελλάδος: «Δεν νομίζω ότι επηρεάσει σε κάτι η αλλαγή προπονητή. Η ομάδα παίζει ρόλο και γνωρίζω ότι έχει αρκετούς Νοτιοαμερικάνους, οι οποίοι παραδοσιακά είναι καλοί παίκτες. Εχουν και αρκετά παιδιά από τις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδας, τα οποία δεν πολυχρησιμοποιούν. Κάποιοι μάλιστα είναι και εκτός αποστολής και αυτό δείχνει τη δύναμη του ΠΑΟΚ».

«Είχαν βάλει μέχρι και φωτιές»
Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας, ο Ολλανδός τεχνικός είπε: «Ξέρω ότι παραδοσιακά τα γήπεδα στην Ελλάδα είναι ‘καυτά’, εννοώ από πλευράς ατμόσφαιρας. Οι οπαδοί είναι φανατικοί και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια στο ματς του ΠΑΟΚ με την Αλκμααρ (σ.σ.: 2004) στο γήπεδό τους που είχαν βάλει μέχρι και φωτιές. Μου έχουν πει ότι η έδρα τους αποκαλείται η κόλαση της Θεσσαλονίκης και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω».
Στο τέλος, υποστήριξε πως πρέπει ο Άγιαξ να τα δώσει όλα στο πρώτο παιχνίδι: «Θα δούμε όταν θα πάμε εκεί. Όλα αυτά πάντως κάνουν το πρώτο παιχνίδι που είναι στην έδρα μας ιδιαίτερα σημαντικό. Πρέπει να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο Αρένα για να πάμε πιο άνετοι εκεί και να μην εξαρτόμαστε από την κολασμένη τους ατμόσφαιρα. Ζητώ από τους φίλους του Αγιαξ να έρθουν και να μας βοηθήσουν στο πρώτο ματς γιατί είναι πολύ σημαντικό να πάμε ως τους ομίλους της διοργάνωσης».