Για σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου 2010, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

* Στο Ναύσταθμο Κρήτης άσκηση ευρείας κλίμακας, προκειμένου το Πολεμικό Ναυτικό να ασκηθεί στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών του ώστε να βελτιστοποιήσει το επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού στην αντιμετώπιση περιστατικών μείζονος ατυχήματος, με σκοπό την ασφάλεια υλικού και προσωπικού. Η άσκηση είναι επιπέδου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και το όλο έργο οργάνωης, προετοιμασίας και διεξαγωγής έχει ανατεθεί στην Γενική Επιθεώρηση Πολεμικού Ναυτικού

* Συνεχίζεται η απεργία διαρκείας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων. Στέρεψε η αγορά από υγρά καύσιμα.

* Στις 11 π.μ. στην κατοικία "Boyana" στη Βουλγαρία συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Boyko Borisov. Παράλληλα θα γίνουν συναντήσεις των υπουργών-μελών των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

* Στις 11:30 π.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα λάβει μέρος στην έναρξη της Ιδρυτικής Συνόδου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

* Στις 11:30 μ.μ. συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη, με τον πρόεδρο της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου, Andrey Kondakov και το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα συζητηθούν θέματα της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου, ενώ επίσης, επ' ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΣΕΠ, θα εξεταστούν και οι επενδυτικές προοπτικές για τη χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκη η καθιερωμένη συνάντηση του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους.

* Στις 12:45 π.μ. στο ξενοδοχείο "Galaxy" στο Ηράκλειο Κρήτης, συνέντευξη Τύπου του αναπληρωτή υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη, παρουσία των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Μανώλη Κεφαλογιάννη, του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Γρηγόρη Ροκαδάκη, μελών της ΝΟΔΕ και στελεχών του κόμματος.

* Στη 1 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα υπογράψει με τον Βούλγαρο ομόλογό του κοινή διακήρυξη. Παρουσία των δύο πρωθυπουργών θα γίνει η υπογραφή διμερών συμφωνιών. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

* Στη 1:30 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας.

* Στη 1:30 μ.μ. έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος με θέμα τις τελευταίες εξαγγελίες του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, και τη λήψη της απόφασης για άμεσες κινητοποιήσεις των βενζινοπωλών.

* Στις 3 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Georgi Parvanov.

* Στις 3 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Galaxy" στο Ηράκλειο Κρήτης, συνάντηση του αναπληρωτή υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη με στελέχη της ΝΟΔΕ και μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

* Στις 4 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, η συνεδρίαση του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του κόμματος.