Δεν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις οι πρατηριούχοι όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος κ. Κιούσης. «Εφόσον το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε να θέσει το νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση ο κλάδος -σεβόμενος και το κοινωνικό σύνολο- δεν θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις» υποστήριξε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.
Εν τω μεταξύ τροποποίηση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων ζητά η ομοσπονδία, απορρίπτοντας το νομοσχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Υποδομών. Η ομοσπονδία είχε κάνει λόγο για αιφνιδιασμό και εμπαιγμό του κλάδου, καθώς παράγοντες του υπουργείου Υποδομών διαβεβαίωναν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν επρόκειτο να προχωρήσει πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και ότι επίσης θα τεθεί προηγουμένως σε δημόσια διαβούλευση.
Ο κ. Κιούσης επανέλαβε τη διαφωνία του κλάδου στο θέμα της απόστασης ίδρυσης πρατηρίων υγρών καυσίμων και κάλεσε το αρμόδιο υπουργείο να μελετήσει την τεκμηριωμένη πρόταση που έχει καταθέσει η ομοσπονδία.
Υποστήριξε ακόμη ότι η μείωση της απόστασης ασφαλείας προκαλεί σοβαρό ζήτημα ασφαλείας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για δημιουργία νέων πρατηρίων σε μια περίοδο που μετά βίας επιβιώνουν τα ήδη υπάρχοντα.