Απαντώντας στις καταγγελίες της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε τα εξής: «Δυστυχώς, η αντιπολίτευση συνεχίζει να μη θέλει να γίνονται επενδύσεις και εκσυγχρονισμοί στα ήδη υπάρχοντα εργοστάσια τα οποία λειτουργούν με τους τελευταίους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους οποίους ενσωμάτωσε από τις πρώτες χώρες και η Ελλάδα. Όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση δεν είναι παρά αστειότητες. Δυστυχώς, οι θέσεις που παίρνουν δεν έχουν να κάνουν με το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών αλλά με της προεκλογική περίοδο που διανύουμε. Οι δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού κ. Τ. Μπιρμπίλη και της κυβέρνησης, δικαιώνουν τις θέσεις μας. Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, στηρίζουμε και κάθε νόμιμη επένδυση με σεβασμό στο περιβάλλον».
Από την πλευρά της η αντινομάρχης Ανάπτυξης Γιάννα Τζάκη τόνισε ότι «Επιχειρήθηκε παραπλάνηση προς δημιουργία κινδυνολογίας και σύγχυσης από την ταύτιση της καύσης των εναλλακτικών καυσίμων στην τσιμεντοβιομηχανία με το εργοστάσιο αποτέφρωσης σκουπιδιών πράγμα που είναι έξω από κάθε πραγματικότητα γιατί οι συνθήκες που επικρατούν στον κλίβανο της τσιμεντοβιομηχανίας καθώς και η ενσωμάτωση επικινδύνων αεριών ρύπων και της τέφρας στον προϊόν διαφοροποιούν τελείως την πραγματικότητα».
Ο συντονιστής νομαρχιακού έργου Γιώργος Τσαμασλής έκανε ειδική αναφορά στις δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού κ. Τίνας Μπιρμπίλη, οι οποίες δικαιώνουν την απόφαση της Νομαρχίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτές, αειφόρος διαχείριση των υλικών σχετίζεται με την κοινοτική πρωτοβουλία της στρατηγικής 2020 για την αποτελεσματικότητα των πόρων, η οποία ως ευρωπαϊκή πολιτική επιδιώκει οι φυσικοί πόροι, οι πρώτες ύλες, τα προϊόντα και τα απόβλητα να χρησιμοποιούνται με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα και περιβαλλοντική ευθύνη, υπερβαίνοντας τα παραδοσιακά όρια ανάμεσα στις πολιτικές περιβάλλοντος, ενέργειας, οικονομίας, ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας.