Φωτογραφίες μελών του Φωτογραφικoύ Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ), οι οποίες εκτίθεντο σε εγκατάσταση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, μπήκαν στο στόχαστρο κλεπτών! Τις έκλεψαν άγνωστοι από το σημείο όπου είχαν τοποθετηθεί!
Οι φωτογραφίες ήταν τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, κυρίως στα πάρκα μεταξύ των σχολών, σε μια φωτογραφική εγκατάσταση με το συνολικό τίτλο “Η φωτογραφία στους πέντε ανέμους”. Το μπουρίνι που ξέσπασε, πριν μερικές ημέρες, διέκοψε την εγκατάσταση όλων των φωτογραφιών. Κάποιες από αυτές έμειναν κρεμασμένες σε κτίρια και σε ειδικά σταντ, στους υπαίθριους χώρους. Σχοινιά και μουσαμάδες (πάνω στους οποίους ήταν τυπωμένες οι φωτογραφίες) άντεξαν στους ανέμους, όχι, όμως στη μανία των κλεπτών!
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος κλέβει καλλιτεχνική εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Μόλις πριν τρεις βδομάδες άγνωστοι "σήκωσαν" τις τηλεοράσεις και τα βίντεο, που αποτελούσαν καλλιτεχνική εγκατάσταση φωτογραφικής ομάδας, που έπαιρνε μέρος στο στο καλλιτεχνικό φεστιβάλ "Η Θεσσαλονίκη αλλοιώς", που οργάνωνε η "Παράλλαξη".