Τη δυσφορία του για τον αιφνιδιαστικό αποκλεισμό της συμμετοχής των επιχειρήσεων - μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης από τη 2η Γενική Έκθεση Χαλκιδικής(κι ενώ είχαν προηγηθεί όλες οι σχετικές συζητήσεις), εκφράζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Σωτήρης Μαγόπουλος με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιώργο Γκιλή.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή «από τις 15 Ιουνίου οπότε και ενημερώθηκε το ΒΕΘ για την έκθεση, ενεργοποιήθηκε άμεσα και ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής». Σημειώνεται ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων - μελών του ΒΕΘ που θα συμμετείχαν ανέρχονται σε εννέα.
«Δυστυχώς η πρωτοφανής αυτή απόφαση ανατρέπει την μέχρι σήμερα καλή συνεργασία των Επιμελητηρίων μας καθώς η ενέργεια σας αυτή πλήττει τη φερεγγυότητα του ΒΕΘ προς τα μέλη του. Κατόπιν τούτου, το ΒΕΘ ακυρώνει τη συμμετοχή του με δικό του περίπτερο» καταλήγει η επιστολή.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΕΘ, Σωτήρη Μαγόπουλο «δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν φραγμοί στην επιχειρηματικότητα λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα στενά όρια ενός νομού». «Παρελκόμενο της κίνησης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, μετά τη δημοσιοποίησή της», είναι, σύμφωνα με τον κ. Μαγόπουλο, «να αποτραπούν πολλοί Θεσσαλονικείς, από το επισκεφθούν την 2η Γενική Έκθεση Χαλκιδική».