Σταύρος Παπαδόπουλος, 22 χρόνων. Ομογενής, από το Χόμπαρτ της Τασμανίας. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη (η έφεση θα έχει ισχύ μετά την παρέλευση 25 χρόνων), από δικαστήριο της Τασμανίας. Μαζί με έναν φίλο του, τον Ντάνιελ Τζο Ουίλιαμς, σκότωσαν στο ξύλο, χωρίς κανέναν, απολύτως, λόγο, την Ζαγκ Τίνα Γιού(φωτογραφία), 26 χρόνων, Κινέζα φοιτήτρια.
Παπαδόπουλος και Ουίλιαμς γνώρισαν τη Γιού σε ένα μπαρ. Της πρότειναν να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους στο σπίτι του 22χρονου ομογενή -κι εκείνη δέχτηκε. Εκεί, το σεξουαλικό παιχνίδι μετατράπηκε σε σαδιστικό. Όση ώρα ο Ουίλιαμς έκανε χρήση μαριχουάνας, ο Παπαδόπουλος χτυπούσε βίαια την Γιου. Έφθασε στο σημείο να της χτυπήσει, ξανά και ξανά, το κεφάλι στον τοίχο και, στη συνέχεια, να τη χτυπήσει και με ένα τούβλο. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα το θύμα ζούσε και τον παρακαλούσε να τη σκοτώσει "για να λυτρωθεί".
Στο τέλος, Παπαδόπουλος και Ουίλιαμς μετέφεραν την ψυχοραγούσα κοπέλα στο μπάνιο και την έπνιξαν στη μπανιέρα. Ο Ουίλιαμς καταδικαστηκε σε κάθειρξη δέκα χρόνων, για συνέργια. Ακόμη κι ο δικαστής χαρακτήρισε "ιδιαίτερα φρικιαστικό" το έγκλημα. "Δολοφόνησαν μια άγνωστη μόνο και μόνο για να διασκεδάσουν" σχολίασε ο δικαστής.
Στο δικαστήριο αναφέρθηκε επίσης πως ο Παπαδόπουλος εγκατέλειψε νωρίς το σχολείο και ήταν χρήστης ναρκωτικών. Εξαρτημένος από τη μαριχουάνα, όπως αναφέρθηκε ήταν και ο Ουίλιαμς.