Ανακοίνωση με σημασία εξέδωσε το γραφείο Τύπου του δήμου Θεσσαλονίκης. Ουσιαστικά εξαπολύει βολές και κατά πολιτικών αντιπάλων της δημοτικής παράταξης "Αναγέννηση" του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αλλά και κατά εσωκομματικών στελεχών που, τελευταία, φάνηκε να κρατούν αποστάσεις από τις διοικήσεις Παπαγεωργόπουλου.
"Η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» έχει δώσει Υπουργούς (Στ.Καλαφάτης), έχει δώσει Βουλευτές (Ελ.Ράπτη), έχει στελεχώσει κατ’ επανάληψη τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. (Καλαφάτης Στ., Ράπτη Έλ., Καρακωστάνογλου Βεν., Δημητρίου Ευ., Τσούγκας Ματθ., Μηλιαρά-Βλαχάκη Πολ., Αηδονόπουλος Χ., Φελικίδου Εβ., Νούκα Αρ., Τσουρέκα Ευ., Μαργαρίτης Κ., Τσιτσάμη Ελ., Αγγελίδης Ορ.), αλλά και πέραν αυτών συμμετέχουν στις τάξεις της κορυφαία στελέχη άλλων πολιτικών χώρων όπως είναι οι κ.Χρ.Γιαταγάνα, κ.Παν. Σπύρου κ.λ.π., υπάρχουν δε και στελέχη της που αρνήθηκαν επίσημες προτάσεις και δεν συμμετείχαν σε κομματικά ψηφοδέλτια", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Για το ότι κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους και τα άλλα στελέχη της "Αναγέννησης" υπηρετούν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για πάνω από μία δεκαετία, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "αυτό μάλλον μεγάλο πλεονέκτημα είναι, παρά μειονέκτημα όπως θέλουν ορισμένοι να το παρουσιάσουν. Όπως ακριβώς πλεονέκτημα είναι ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου είναι Βουλευτής επί 20 συναπτά χρόνια και συνεχίζει, ο Αντιπρ. της Κυβέρνησης κ.Θ.Πάγκαλος επί 30 συνεχή χρόνια και συνεχίζει, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντ.Σαμαράς επί 33 χρόνια και συνεχίζει κ.λ.π., υπάρχουν δε δεκάδες Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι και στο Νομό Θεσσαλονίκης και σε όλη την Ελλάδα που υπηρετούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -με την ψήφο του λαού- επί δεκάδες χρόνια με μεγάλη επιτυχία".
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για τα "έργα Παπαγεωργόπουλου", τα οποία, ειδικά οι "ανεξάρτητοι υποψήφιοι" που έχουν εμφανιστεί και διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο, προσπαθούν να... εξαφανίσουν: "Για το έργο της Διοίκησης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου – του μόνου Δημάρχου που εξέλεξαν οι συμπολίτες μας τρεις εν συνεχεία φορές – δεν χρειάζεται να λεχθούν πολλά και αυτό διότι ό Λαός το βλέπει καθημερινά (παραλία, Δημαρχείο, 11 κτίρια, δεκάδες νέα πάρκα και πλατείες, αναπλάσεις, νέοι πολιτιστικοί θεσμοί, νέες κοινωνικές δομές, αδελφοποιήσεις, BALCINET, κ.λ.π.) και το έχει κρίνει", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Και η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει το Γραφείο Τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης, καταλήγει: "Ενεργούς πολίτες χρειάζεται η πόλη μας και όχι κατευθυνόμενους από αόρατα αλλά γνωστά συγχρόνως κέντρα αποφάσεων".