Ανεστάλη από το πρωί η διαπραγμάτρευση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας καθώς από στιγμή σε στιγμή ο πρόεδρος της πρώτης Μιχάλης Σάλλας αναμένεται σε συνέντευξη Τύπου να ανακοινώσει δημόσια προσφορά για την "ένωση" των τριών τραπεζικών ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση ενός νέου κύκλου αναδιάρθρωσης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς η δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων έχει ισχυρή οικονομική λογική και προοπτική.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας Θ.Πανταλάκης είχε ταχθεί ήδη από το Δεκέμβριο του 2009 υπέρ μιας ενδεχόμενης συγχώνευσης της Αγροτικής Τράπεζας με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, επισημαίνοντας τότε ότι τα μεγαλύτερα σχήματα πετυχαίνουν καλύτερες οικονομίες κλίμακος.
Προ ημερών, ο αντιπρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Σπ.Παντελιάς σχολιάζοντας τις προτροπές της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος προς τις τράπεζες να δημιουργήσουν συμμαχίες, προκειμένου να δημιουργηθούν ισχυρότερα πιστωτικά ιδρύματα, δήλωσε ότι οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις αποτελούν μία πιθανότητα.