Σταδιακή μεταβολή του καιρού αναμένεται από την Κυριακή στη Βόρεια Ελλάδα. Ο καιρός έως την προσεχή Τετάρτη θα είναι άστατος, με ξαφνικές και έντονες καταιγίδες. Προσοχή χρειάζεται στις θαλάσσιες περιοχές του Βόρειου Αιγαίου και του Βόρειου Ιονίου για εκδήλωση μπουρινιών.
Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε Μακεδονία, Θράκη, Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, ενώ από το βράδυ η θερμοκρασία θα πέσει σταδιακά σε Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα. Από το μεσημέρι θα συννεφιάσει σε Μακεδονία, Ήπειρο, Θράκη, Δυτική Θεσσαλία και στο Βόρειο Αιγαίο. Προς το απόγευμα θα σημειωθούν αρχικά σποραδικές βροχές οι οποίες αναμένεται να ενταθούν.

Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 με 10 βαθμούς, σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, αναμένονται ισχυρές καταιγίδες σε Μακεδονία, Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλάζι, ενώ αναμένεται να έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με σχετικά καλό καιρό.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΡΩΙ - ΜΕΣΗΜΕΡΙ 24-31 ΝΕΦΩΣΕΙΣ

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα. Η μέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 1-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τις μεσημεριανές ώρες τους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ - ΒΡΑΔΥ
Η συννεφιά θα εξακολουθήσει να υπάρχει και τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Κυριακής. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν λιγάκι, στα 3 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος το βράδυ θα πέσει στους 24 βαθμούς Κελσίου.