Για σήμερα Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Σήμερα θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής των 91 ευρωπαϊκών τραπεζών.

* Από σήμερα έως και την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για υπαγωγή στο «Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας», σύμφωνα με την με αριθμό 11358/7-7-2010 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1075/Β/14-7-2010), στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

* Συνεδριάζουν σήμερα η Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας και η Επιτροπή Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Εργο τους είναι η διαμόρφωση προτάσεων, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας κατά της φτώχειας και της ανεργίας, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της χώρας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας. Στις Επιτροπές αυτές, συμμετέχουν η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, βουλευτές, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ.

* Στις 8:45 π.μ., επιθεώρηση έργου ασφαλτόστρωσης από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης (Κόμβος Κηφισίας με Ψελλού)

* Στις 10 π.μ. συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου και του υφυπουργού, Ιωάννη Πανάρετου, με δημόσιους φορείς εκπροσώπους του παραγωγικού τομέα, ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα και επιχειρήσεις με σημαντική ερευνητική δραστηριότητα και θέμα: "Η Ερευνα και η Τεχνολογία βασικός μοχλός ανάπτυξης. Εναρξη δημόσιας διαβούλευσης για την ανάδειξη των κεντρικών προτεραιοτήτων της Εθνικής Στρατηγικής Ερευνας".

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Αθήνα) συγκαλείται υππό τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου η Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου στη συνεδρίαση θα παραστούν η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή, συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, με τη διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

* Στις 11:30 π.μ. στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό συνάντηση της γενικής γραμματέας του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα με το σωματείο εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης.

* Στη 1 μ.μ. στη Βουλή συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το υπουργικό συμβούλιο.

* Στη 1 μ.μ. στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό συνάντηση της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, με τον σύλλογο των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

* Στις 7 μ.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, στον οδικό άξονα Ξάνθης-Εχίνου.

* Στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Νατάσα" στη Ξάνθη σύσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, με εκπροσώπους φορέων του Νομού Ξάνθης.

* Στις 8 μ.μ. στην Αλεξανδρούπολη, εγκαινιάζεται η 14η Εμπορική Εκθεση η οποία θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 28 Ιουλίου.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Στάδιο Αγίων Αποστόλων του Δήμου Σοχού, συναυλία με τη Γλυκερία και την Αρετή Κατιμέ, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ «ΡΑΚΟΒΟ».

* Στις 9 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Νατάσα" στην Ξάνθη, συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη.

* Στις 9:15 μμ, θεατρική παράσταση «Η Ώρα της Κρίσεως» της Θεατρικής ομάδας «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι» στο Θέατρο Κήπου, για τις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

* Στις 9:30 μμ, συναυλία τζαζ, ποπ, σάμπας, χαβανέζικων και ρεμπέτικων ήχων με το συγκρότημα “Deolinda” στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του Σάνη Φεστιβάλ 2010