Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται, σήμερα, η Αλέκα Παπαρήγα. Το πρόγραμμα των επισκέψεων της γενικής γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010, εδώ:

* Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα οι νόμοι 3842/2010 και 3845/2010 για την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ.

* Παρατείνεται από σήμερα έως τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος και στοιχείων ακινήτων (Ε9), η οποία έληξε χθες, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνταντίνου.

* Αρχίζουν σήμερα έως τις 12 Ιουλίου η κατάθεση των δικαιολογητικών για τις ειδικές εξετάσεις τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων αποσπασμένων στο εξωτερικό για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

* Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του 6ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, από 1 - 4 Ιουλίου. Αύριο ο κ. Τσίπρας θα είναι ομιλητής στο σεμινάριο που διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ινστιτούτων Transform Europe, το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς» και το Τουρκικό Ινστιτούτο TAKSAV με θέμα: «Ποιά πολιτική απάντηση στην κρίση;».

* Σήμερα στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζριστών θα διεξαχθούν οι διπλωματικές εξετάσεις στην υποκριτική της περιόδου 2009-2010, ανακοινώθηκε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ . Διδασκαλία: Λίνα Λαμπράκη.

* Σε 48ωρη απεργία από σήμερα το επιστημονικό προσωπικό του ΙΚΑ

* Στις 9:30 π.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ για τη «Δια βίου μάθηση».

* Στις 10 π.μ. περιοδεία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στη Μενεμένη (Θεσσαλονίκη) και συνομιλία της με τους εργαζομένους.

* Στις 10 π.μ. συνεδριάζει η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ με θέματα ημερήσιας διάταξης: -Ασφαλιστικό - Εργασιακό – Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. -Πρόγραμμα δράσης -Συμπλήρωση Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ -Διάφορα θέματα

* Στις 10:30 π.μ. στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8) συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος και των προτεραιοτήτων της βελγικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρέσβης του Βελγίου, Pierre Vaesen, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τις πολιτικές προτεραιότητες της βελγικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (στην οδό Νίκης) η υπογραφή της σύμβασης χρηματοδότησης εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ 2007-2013 από τους υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλούταρχο Σακελλάρη.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, με τον Γάλλο υπουργό Μεταφορών, Ντομινίκ Μπισερό, προκειμένου να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

* Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» συνέντευξη Τύπου του νομάρχη Θεσσαλονίκης και προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και του αναπληρωτή προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, Γιώργου Τσαμασλή, με θέμα την τουριστική ανάπτυξη του νομού.

* Στις 12:30 μ.μ. στη Βουλή συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνέντευξη Τύπου για την οδική ασφάλεια θα παραχωρήσει ο υφυπουργός, Σπύρος Βούγιας. Επίσης θα παρουσιαστούν οι περαιτέρω δράσεις του Υπουργείου προς αυτήν την κατεύθυνση και οι επόμενοι στόχοι του στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

* Στις 12:30 μ.μ. στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ΕΣΗΕΜΘ συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.

* Στη 1 μ.μ. στη ΓΣΕΕ επίσκεψη του προεδρείου του κόμματος των Οικολόγων-Πρασίνων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ΓΣΕΕ θα αναπτύξει τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, η κοινωνία και συνολικά η χώρα και θα ακούσει τις απόψεις του κόμματος των οικολόγων πράσινων.

* Στη 1:30 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με την εκτελεστική επιτροπή της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας ΚΕΔΚΕ . Θέμα της συνάντησης τα τρέχοντα οικονομικά των Δήμων και ζητήματα που απορρέουν από το μνημόνιο.

* Στις 2 μ.μ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ημερίδα για τη «νησιωτικότητα» διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κρίτωνα Αρσένη. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την εισαγωγή στη Συνθήκη της Λισαβόνας της έννοιας της «νησιωτικότητας» και με στόχο την κινητοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών για την εξειδίκευση όλων των ευρωπαϊκών πολιτικών ειδικά για τα νησιά. Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς, η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ Μερσέντες Μπρέσο, ο πρόεδρος των Βαλεαρίδων Νήσων Φρανσέσκ Αντίθ, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειών Πάτρικ Σαλέζ και ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διευθυντής του προγράμματος Euroislands Ιωάννης Σπινάλης. Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.socialistsanddemocrats.eu με διερμηνεία στα ελληνικά.

* Στις 2:30 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, σύσκεψη-ενημέρωση από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το σχέδιο νόμουο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

* Στις 3 μ.μ. στη Βουλή συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Πέτρου Ευθυμίου και υποψηφίου για τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Ο κ. Ευθυμίου, έχοντας την στήριξη του ελληνικού Κοινοβουλίου, θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, εκλογή η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Οσλο της Νορβηγίας, στις 10 Ιουλίου.

* Στις 4 μ.μ. συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

* Στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Σταυρούπολης «Χρήστος Τσακίρης», ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, σε σύσκεψη με βιομηχανικούς εργάτες.

* Στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.