Χωρίς διαρροές από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος, ψηφίστηκε και επί των άρθρων το βράδυ της Πέμπτης 8 Ιουλίου 2010, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Με μια μικρή λεπτομέρεια: Ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, απέσυρε το άρθρο για την διαιτησία καθώς, όπως είπε, για το θέμα έχει επέλθει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.
Το βράδυ της Τετάρτης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το άρθρο για τη διαιτησία ενώ, αργότερα, ο πρωθυπουργός είχε καλέσει τους αρμόδιους υπουργούς να εξαντλήσουν τα περιθώρια για βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο. Μετά και την απόσυρση του άρθρου για τη διαιτησία ο Απόστολος Κακλαμάνης υπερψήφισε το σύνολο των άρθρων για το ασφαλιστικό.
Ύστερα από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία για συνολικά 14 άρθρα του ασφαλιστικού.
Ψήφισαν 294 βουλευτές ενώ δεν καταγράφηκαν διαρροές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε τα δύο από τα 14 άρθρα (το 17ο και το 43ο) ενώ καταψήφισε όλα τα υπόλοιπα.
ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο και επί των άρθρων ενώ το ΛΑΟΣ ψήφισε όχι για όλα τα άρθρα εκτός από το 17ο και το 73ο.
Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισε «ναι» για 6 άρθρα, και όχι ή παρόν για τα υπόλοιπα.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώην υπουργός είχε υπερψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και επί της αρχής το βράδυ της Τετάρτης.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς ψήφισε παρόν, όπως είχε πράξει και στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου επί της αρχής ενώ η Σοφία Σακοράφα καταψήφισε και τα άρθρα του νομοσχεδίου.
Επίσης στην χθεσινή επί των άρθρων ψηφοφορία, παρών δήλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου και Κώστας Κιλτίδης.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας, Χρήστος Παπουτσής, θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής που θα παρακολουθεί την πορεία του ασφαλιστικού καλώντας τον πρόεδρο της βουλής να την συμπεριλάβει στην τροποποίηση του κανονισμού της βουλής που θα γίνει τις επόμενες μέρες από την ολομέλεια. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε θετική την πρόταση αρκεί όμως όπως παρατήρησε το έργο της επιτροπής να το λαμβάνουν υπόψη τους οι υπουργοί.

από το e-net