Ολοκληρώθηκαν τα έργα σύνδεσης του δικτύου ακαθάρτων της Σίνδου με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης του Γαλλικού ποταμού και από σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010, οι δημότες που έχουν ήδη κάνει τις σχετικές αιτήσεις στην ΕΥΑΘ μπορούν να συνδεθούν. .
Το δίκτυο ακαθάρτων δεν λειτουργούσε, γιατί δεν είχαν ολοκληρωθεί τα έργα σύνδεσής του με τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού. Τους τελευταίους μήνες, υλοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις. Τα έργα σύνδεσης συμπληρώθηκαν, επιδιορθώθηκαν και κατασκευάστηκε νέο αντλιοστάσιο. Στη συνέχεια αφού καθαρίστηκε όλο το δίκτυο έγινε η δοκιμαστική του λειτουργία.
«Είμαι ικανοποιημένος, γιατί η νέα διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. αντιλήφθηκε πλήρως το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε τόσα χρόνια και κάτω από τη δική μας επιμονή και συνεχή πίεση έδωσε οριστική λύση. Αγωνιστήκαμε σκληρά για το συγκεκριμένο έργο και τώρα πια μπορούμε να μιλάμε για ένα δήμο σύγχρονο, απαλλαγμένο από βοθρολύματα και λιμνάζοντα όμβρια ύδατα, έτοιμο να φιλοξενήσει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο δήμαρχος Εχεδώρου κ. Σπύρος Σταματάκης.