Πολύς λόγος έχει γίνει, κατά καιρούς, για τους κουρασμένους υπουργούς -ακόμη και πρωθυπουργούς. Το σημερινό Βήμα θυμίζει μια ιστορία με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Καραμανλή (τον αείμνηστο) και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Συνέβη κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου το 1978, όταν ο Κρητικός πολιτικός ήταν υπουργός Συντονισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ο νεοεισελθών στην κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκης ρώτησε, λέγεται, ευθέως τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή «αν μπορούν να πάρουν καμιά άδεια για να ξεκουραστούν τώρα που έρχεται Δεκαπενταύγουστος».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ουδείς αλήθεια από τους υπόλοιπους υπουργούς τολμούσε ποτέ να ρωτήσει τον αυστηρό πρωθυπουργό για τέτοιο θέμα και έτσι λέγεται πως κάποιοι, εμπειρότεροι, έβαλαν τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν και νεοεισελθών στην κυβέρνηση (και στο κόμμα, αφού προερχόταν από το Κέντρο), να ζητήσει άδεια. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άκουσε το «αίτημα» και χωρίς άλλη κουβέντα είπε απευθυνόμενους σε όλους: «Αν θέλει κανείς να ξεκουραστεί, να τον ξεκουράσω τώρα» και η συζήτηση βεβαίως περί θερινών αδειών έληξε εκεί".
Βέβαια, το "Βήμα" ρίχνει το καρφί του με τη φωτογραφία που δημοσιεύει, στην οποία εικονίζεται ο Δημήτρης Χορν, προσωπικός φίλος του "Εθνάρχη", στη Μύκονο και στη λεζάντα αναφέρεται πως και ο αείμνηστος προτιμούσε το νησί όποτε ήθελε να ξεκουραστεί.
Βρε, πως αλλάζουν οι καιροί.