Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι μεθαύριο, Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010, στις 11 το πρωί, πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο όπου διοργανώνεται η γενική έκθεση της Λαμίας. Μετά τη συγκέντρωση, θα κατευθυνθούν προς το εκεί πολιτικό γραφείο της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, έξω από το οποίο θα συγκεντρωθούν ξανά.
Επίσης, περί τα τέλη Ιουλίου προγραμματίζεται να γίνει στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων, η οποία - ενδεχομένως - να συνδυαστεί και με κατάληψη των γραφείων. Επιπλέον, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι κτηνοτρόφοι φέρονται αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.
Προηγουμένως, στις 8 Ιουλίου, οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο της Δωδώνης, σύμφωνα με απόφαση της συντονιστικής τους επιτροπής. Θα επιχειρήσουν, έτσι, να αποτρέψουν τις γαλακτοβιομηχανίες από το να προχωρήσουν σε νέα μείωση της τιμής - έχουν ενταθεί οι σχετικές φήμες - με την οποία αγοράζουν το γάλα από τους παραγωγούς.
Μεταξύ άλλων, οι κτηνοτρόφοι ζητούν: άμεση πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης με ταμειακή διευκόλυνση, ρύθμιση του θέματος των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας, πληρωμή και έναρξη των προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, και στελέχωση των οργανισμών ΕΛΟΓΑΚ, ΕΦΕΤ, ΕΛΓΑ, ΕΘΙΑΓΕ και Διεπαγγελματική Φέτας, με μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).