Ο πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Θεσσαλονίκης, έχει, μεταξύ άλλων, να αντιμετωπίσει έναν πονοκέφαλο από το... Λαγκαδά: Τη διαφοροποίηση του δημάρχου Καλλινδοίων Στ. Καμαρούδη και του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Αναστασιάδη, όσον αφορά την στήριξη του νυν δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη (φωτογραφία), που θέλει να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο του νέου δήμου Λαγκαδά. Ο κ. Καραγιάννης, το πρόσφατο διάστημα είχε συνεχείς επαφές με τους υπόλοιπους «γαλάζιους» δημάρχους της περιοχής, όπως τον δήμαρχο Σοχού, Θεοφάνη Παππά, Βερτίσκου Μπάμπη Ασλανίδη, Κορώνειας Μπάμπη Παπαδόπουλου και Λαχανά Παντελή Πάσχου, οι οποίοι θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του. Αντίθετα, ο δήμαρχος Καλλινδοίων, Σταύρος Καμαρούδης, είπε όχι και θα κατέβει στις εκλογές κόντρα στον κ. Καραγιάννη.
Μάλιστα, ο κ. Καραμαρούδης, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αναστασιάδης, ο οποίος, επίσης, διεκδικεί τον δήμο Λαγκαδά, απευθύνθηκαν στον κ. Βαρτζόπουλο, όπως ομολογούν και σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή, ο οποίος τους διαβεβαίωσε «ρητά και κατηγορηματικά, ότι έχει άγνοια» για έγγραφο που κυκλοφορεί, από το φαξ του δήμου και αναφέρεται στη στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του κ. Καραγιάννη.
«Τιμούμε τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προερχόμεθα, τιμούμε όλους ανεξαιρέτως τους ανθυποψηφίους, δηλώνουμε όμως με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση πως τέτοιου είδους παρασκηνιακές ενέργειες ‘διαδρομίστικες’ συμπεριφορές που σκοπό έχουν την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και παραπέμπουν σε άλλες εποχές, δε θα περάσουν. Υπενθυμίζουμε, επιπλέον, στον εμπνευστή και συντάκτη αυτού του κειμένου πως ουδέποτε στην ιστορία της πολιτικής, συντεταγμένος πολιτικός σχηματισμός, θα διανοείτο, συγκρίνοντας τρία στελέχη του με ιστορία προσφοράς, να αποφανθεί ποιος από αυτούς έχει περισσότερο, ή ποιος λιγότερο ήθος και εντιμότητα, ή αγωνιστικότητα» υπογραμμίζουν στην κοινή τους δήλωση.