Ραγδαίες -και δυσάρεστες, τουλάχιστον για μερίδα εργαζομένων- είναι οι εξελίξεις στην εταιρεία Nutriart, καθώς μετά το «λουκέτο» που βάζει στο εργοστάσιο της «Κατσέλης» στη Θεσσαλονίκη φέρεται να εξετάζει διάφορους τρόπους για να εξορθολογίσει το δίκτυο διανομής, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η ανάθεση της συγκεκριμένης δραστηριότητας σε τρίτους (outsourcing).
Για το θέμα αυτό από την εταιρεία διευκρινίζεται: "ότι μεταφέρει μια γραμμή παραγωγής (κριτσίνι) από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα στο πλαίσιο της ενοποίησης του συστήματος παραγωγής στην αρτοποιία και εξορθολογισμού των παραγωγικών διαδικασιών, προσφέροντας θέσεις εργασίας στους εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι σήμερα στη δραστηριότητα αυτή.
Στο σημερινό ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον η εταιρία στοχεύει να ανακτήσει ρυθμούς ανάπτυξης να εξορθολογίσει τις λειτουργίες της και να αξιοποιήσει τις παραγωγικές συνέργειες. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία δίνεται στη στρατηγική αυτή δεν είναι ακριβής και δημιουργεί ερωτηματικά", τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.