Εκπρόσωπος των δημάρχων, που οι δήμοι τους πλήττονται άμεσα από το θέμα του ΤΙΤΑΝ, δήλωσε, σήμερα, Τετάρτη (14 Ιουλίου 2010), στη συνέντευξη του ΠΑΣΟΚ, ο δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης. Ανακοίνωσε την απόφαση που πήραν από κοινού οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, να πραγματοποιήσουν αύριο (Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010 στις 20:00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ευκαρπίας) έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσουν την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία δίνεται το «πράσινο φως» στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ να χρησιμοποιεί ως καύσιμη ύλη αστικά και βιομηχανικά απόβλητα.
Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν οι δήμαρχοι Ευκαρπίας, Πεύκων, Συκεών, Ωραιοκάστρου, Νεάπολης, Πολίχνης, Σταυρούπολης, Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου, οι οποίοι αναμένεται να διατρανώσουν την αντίθεση τους σε αυτή την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου και σχεδιάζουν τα επόμενα τους βήματα.
«Θα ενεργοποιηθούμε όλοι οι δήμοι με στόχο την ακύρωση αυτής της απόφασης. Στην ουσία μετατρέπεται η τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ» σε εργοστάσιο καύσης και είναι ένα φριχτό έγκλημα για την ήδη επιβαρημένη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης», υποστήριξε ο κ. Σερασίδης.