Επίσκεψη στα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη της διοίκησης, πραγματοποίησε σήμερα ο Νίκος Ευθυμιάδης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών «Θεσσαλονίκη - η πόλη μπροστά».
Ο Νίκος Ευθυμιάδης τόνισε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», παρά τις όποιες αδυναμίες του, δίνει τη δυνατότητα στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και εν μέσω της γενικευμένης οικονομικής κρίσης, να διαφοροποιηθεί και να γίνει ανταγωνιστική αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, το Λιμάνι, τη ΔΕΘ, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά της Ιδρύματα και τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτει στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική της παράδοση.
Όπως υπογράμμισε, με σχέδιο και πρόγραμμα η ανάπτυξη στηριγμένη σε αυτούς τους πυλώνες, θα δημιουργήσει μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας που θα είναι ευθέως προσαρμοσμένες στις ανάγκες της πόλης και ανταποδοτικές στους πολίτες της.
Η συζήτηση για αρκετή ώρα περιστράφηκε γύρω από τη Ζώνη Καινοτομίας τις βάσεις για τη λειτουργία της οποίας έθεσε το 2002, ως πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Ευθυμιάδης.
Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Θ. Νίκος Γιαννόπουλος και τα μέλη της διοίκησης έθεσε ερωτήσεις και ζήτησαν διευκρινίσεις από τον υποψήφιο δήμαρχο ο οποίος επεσήμανε ότι η Ζώνη Καινοτομίας, σε πλήρη ανάπτυξη, μπορεί να προσφέρει 10.000 θέσεις εργασίας εντός των ορίων της και 30.000 ακόμη σε επαγγελματικούς χώρους και οικονομικές δραστηριότητες που θα συνδέονται δορυφορικά μαζί της.
«Ο Δήμος έχει ευθύνη σε αυτή την προσπάθεια να συζητήσει, να συνεργαστεί, να σχεδιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο πενταετίας με όλους τους φορείς της πόλης και να στηρίξει -όχι "να καπελώσει"- τις πρωτοβουλίες τους», δήλωσε ο Νίκος Ευθυμιάδης προσθέτοντας ότι το Ε.Κ.Θ. πρέπει να είναι από τους βασικούς συνομιλητές της νέας Δημοτικής Αρχής.
Λίγο πριν το τέλος της συνάντησης ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο είναι, χωρίς δική του ευθύνη, αποκομμένο από τις δημοτικές δράσεις και ότι θα είναι ο πρώτος φορέας που, εφόσον εκλεγεί ο κ. Ευθυμιάδης, θα απευθυνθεί με ατζέντα θεμάτων στη νέα Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.