Για χάος που προκαλείται στην αγορά εξ αιτίας της απεργιακής κινητοποιήσεως των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσεως κάνει λόγο το ΒΕΘ στην επιστολή του προς την υπουργό Οικονομίας , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη, τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα, επισημαίνοντας ότι το ΒΕΘ κατακλύζεται από διαμαρτυρίες των επιχειρήσεων – μελών του, εξαιτίας της δυσχερούς θέσεως στην οποία έχουν περιέλθει.
«Η δυσμενής οικονομική συγκυρία που πλήττει την χώρα μας σε συνδυασμό με την αποδιοργάνωση των οδικών μεταφορών, την αδυναμία τροφοδοσίας και ουσιαστικά την παύση της λειτουργίας των επιχειρήσεων αποτελεί έναν ακόμη επιβαρυντικό παράγοντα στον κρίσιμο αγώνα τους για την επιβίωση» επισημαίνει στην επιστολή του το ΒΕΘ και συνεχίζει « με την απειλή του κλεισίματος να γίνεται ολοένα και πιο ορατή στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες καθώς δεν μπορούν ούτε να προμηθευτούν υλικά , ούτε να παράγουν , ούτε να πουλήσουν , αφού χάνουν πελάτες και αγορές, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες απελπισμένοι ζητούν να ακουστεί και η δική τους φωνή και διεκδικούν τον σεβασμό που δικαιούνται ως φορολογούμενοι πολίτες».
Το ΒΕΘ υπογραμμίζει ότι « η αποδιοργάνωση των οδικών μεταφορών καθώς και το χάος που προκαλείται στην αγορά , πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν γιατί οι επιχειρήσεις και η επιχειρηματικότητα δεν αντέχουν πλέον να είναι ο εύκολος στόχος των κάθε λογής κινητοποιήσεων».
Το ΒΕΘ συνιστά στα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν σύνεση και διάθεση για διάλογο και κατανόηση , καταθέτοντας τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις , ώστε να επέλθει συμφωνία και να ανασταλεί η απεργία. «Αν δεν υπάρχει διάθεση για επίλυση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί , ζητούμε να εφαρμοστούν οι νόμοι προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς» καταλήγει η επιστολή του ΒΕΘ.