Η Χαϊλά Αλ Κασαγιέρ, η γυναίκα που έχουν αποκαλέσει "Η Πρώτη Κυρία της Αλ Κάιντα", συνελήφθη σήμερα Σάββατο 3 Ιουλίου 2010, από τις αρχές στη Σαουδική Αραβία. Εϊναι μια μεσοαστή, η οποία είχε οργανώσει έναν πυρήνα περίπου 60 ατόμων και, κύρια δουλειά της, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν να συγκεντρώνει χρήματα, για το κλιμάκιο της οργάνωσης στην Υεμένη.
Η Αλ Κασαγιέρ οργάνωνε "εράνους" και συγκέντρωνε χρήματα, αλλά και κοσμήματα, από άλλες γυναίκες. Μάλιστα, οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι οι "Μητέρες της Αλ Κάιντα" είναι ένας "νέος εχθρός". Με τα χρήματα αυτά, που συγκέντρωνε επί δύο χρόνια έχτισε ορφανοτροφεία και άλλα ιδρύματα για τα ορφανά παιδιά και τις χήρες των μελών της Αλ Κάιντα.
Πάντα σύμφωνα με τις αρχές, η Χαϊλά Αλ Κασαγιέρ βοήθησε τη σύζυγο του πρώην κρατούμενου στο Γκουαντάναμο, Σαΐντ Αλ Σχεχρί, Γουάφα, να μπει στην Υεμένη και να στρατολογήσει νεαρές κοπέλες, γυναίκες κι αδελφές μελών της τζιχάντ, για να υπηρετήσουν τους σκοπούς της Αλ Κάιντα στην Υεμένη και σε άλλες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου.