Με «συμφέροντα εταιριών εμπλεκομένων σε προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» συνδέει τα ΜΜΕ υπό την ιδιοκτησία Τριανταφυλλόπουλου ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα οποία αποδίδει προσπάθεια «πολιτικής πίεσης για τη διαμόρφωση συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής». Η ανακοίνωση, στην οποία προαναγγέλλεται νέος νόμος που θα περιορίζει τα δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο και αλλού, αποτελεί απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας Veto, σήμερα Κυριακή (18 Ιουλίου 2010), που κάνει λόγο για σκάνδαλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με επίκεντρο την έκθεση Defensys.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου γίνεται λόγος για "ανακύκλωση" προηγούμενου ρεπορτάζ και υπογραμμίζεται ότι, σε ειδική συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρουσιάστηκαν όλα τα σχετικά με την προετοιμασία και τις προοπτικές της Defensys που θα πραγματοποιηθεί από 28 έως 31 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και "δόθηκαν συντριπτικές και άμεσες απαντήσεις στα δήθεν ερωτήματα και τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που διακινούν δύο μέσα ενημέρωσης ιδιοκτησίας του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, το zougla.gr και το Veto.
"
Στη νέα του ανακοίνωση το υπουργείο υποστηρίζει ότι "ο όμιλος του κ. Τριανταφυλλόπουλου είναι προφανές ότι έχει αναλάβει εργολαβικά την αντιπροσώπευση ιδιωτικών εκθεσιακών συμφερόντων που υπέστησαν μεγάλη βλάβη με την απόφαση του ΥΠΕΘΑ να ανακαλέσει την αιγίδα και την στήριξη που από το 1992 παρέχει σε ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι οικοδόμησαν πάνω σε αυτήν ολόκληρες επιχειρήσεις -δικαστικά και φορολογικά ελεγχόμενες- και να παραχωρήσει την αιγίδα του μόνο στον επίσημο κρατικό φορέα οργάνωσης εκθέσεων".

 


Τονίζεται ότι "με ωμά ψεύδη και βάρβαρες συκοφαντίες" τα ΜΜΕ του κ. Τριανταφυλλόπουλου υπονομεύουν και βλάπτουν τους δημόσιους στο σύνολό τους φορείς που οργανώνουν τώρα τη Defensys.

 
Και προστίθεται:
"Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το Veto προβάλλει συμφέροντα εταιριών εμπλεκομένων σε προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιχειρώντας να ασκήσει πολιτική πίεση για τη διαμόρφωση συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής. Για δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά και για στοιχειώδη δημοσιογραφικό επαγγελματισμό είναι αστείο να γίνεται καν λόγος. Η zougla.gr και το Veto δεν παρέστησαν -επισήμως- στη συνέντευξη τύπου και δεν έθεσαν τα δήθεν ερωτήματα που διακινούν από τις 10 Ιουνίου"!
Στην ανακοίνωση τονίζεται πως υπάρχει άμεση πρόσβαση στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης αλλά και στο ίδιο το σχετικό βίντεο που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ κι ο κάθε ενδιαφερόμενος "μπορεί να αξιολογήσει έτσι προσωπικά τι σημαίνει η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» η οποία ταιριάζει απόλυτα στην προκειμένη περίπτωση". 

 


Το υπουργείο προαναγγελει προσφυγή στα δικαστήρια από "πρόσωπα και δημόσιους φορείς που θίγονται από τα ψεύδη και τις συκοφαντίες" και προαναγγέλλει νέο τυποκτόνο νόμο (όπως τον προηγούμενο που είχε προωθήσει ο ίδιος υπουργός, επί πρωθυπουργίας Σημίτη): "Αυτού του είδους το λαθρεμπόριο επιρροής και αυτού του είδους οι συκοφαντίες και οι εκβιασμοί πρέπει να αντιμετωπιστούν με την οργανωμένη νομοθετική και θεσμική δράση της Πολιτείας. Η Δημοκρατία, όταν αδρανεί απέναντι στις παθογένειες της ενημέρωσης που επιτρέπουν σε λίγους επιτήδειους να πλουτίζουν, πλήττεται στον πυρήνα της", λέει. 

 


Και καταλήγει: "Σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, το ζήτημα αυτό εισάγεται στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις".

Η απάντηση Τριανταφυλλόπουλου
Από την πλευρά του, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ανταπαντά, με ανάρτηση στη zougla.gr. Χαρακτηρίζει "εκνευρισμένο" τον υπουργό Άμυνας και υποστηρίζει ότι "απώλεσε -ως συνήθως- την ψυχραιμία του, αφήνοντας υπονοούμενα για δια-συνδέσεις μας με συμφέροντα και συστήματα".
Υποστηρίζει πως "καθ’ υπέρβαση των κανόνων πολιτικής συμπεριφοράς κυβερνητικού στελέχους, κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο της αγωγής κατά του μέσου, βάσει δικού του νομοθετήματος, προτείνοντας στον πρωθυπουργό τη φίμωση του Διαδικτύου"!
Κατηγορεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για "έλλειψη ψυχραιμίας", "ανοίκειες επιθέσεις" και "απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, ακόμα και κατά του σημερινού πρωθυπουργού προκειμένου να καταλάβει το ύπατο αξίωμα".
Υπενθυμίζει ότι ο κ. Βενιζέλος "κατά το παρελθόν διέπραξε ορισμένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά εγκλήματα, με την επίφαση του συνταγματολόγου και την ιδιότητα του υπουργού".
Ως "εγκλήματα", ο κ. Τριανταφυλλόπουλος χαρακτηρίζει:
1. Την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 και ειδικά της παραγράφου 3 του άρθρου ’86, βάσει της οποίας παραγράφονται τα εγκλήματα υπουργών μετά το πέρας της δεύτερης συνόδου της κοινοβουλευτικής περιόδου. "Εγκλήματα, δηλαδή, τα οποία για τους κοινούς θνητούς παραγράφονται μετά την παρέλευση εικοσαετίας, να μπορούν να παραγραφούν για τους Βενιζέλους εντός ολίγων μηνών", προστίθεται στην ανταπάντηση.
2. Το νόμο 2408 του ’96, που μετατρέπει τα κακουργήματα ψευδούς βεβαιώσεως, πλαστογραφίας και απάτης σε πλημμελήματα. "Η όλη λαθροχειρία έγινε, για να γλιτώσουν από τις συνέπειες οι πρωταγωνιστές των παράνομων μετεγγραφών της ιατρικής σχολής, που είχαν διαπράξει όργια. Μόνο στη Θεσσαλονίκη, διά της μεθόδου Βενιζέλου, παραγράφηκαν 800 υποθέσεις, με πρωταγωνιστές ως επί το πλείστον καθηγητές πανεπιστημίου και πολιτικούς υποστηρικτές του υπουργού. Η τροποποίηση του κώδικα είχε ως αποτέλεσμα μαζί με τους ακαδημαϊκούς απατεώνες να γλιτώσουν από τις συνέπειες κι εκατοντάδες διεφθαρμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι σήμερα αποτελούν στόχο των διωκτικών μηχανισμών της κυβέρνησης", υποστηρίζει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.
3. Το άρθρο 19 παράγραφος 3 του Συντάγματος, βάσει του οποίου η καταγραφή με εικόνα ή ήχο εγκληματικών πράξεων δεν αποτελεί πλέον αποδεικτικό στοιχείο. "Εξαιτίας του η Ελλάδα κατέστη η μοναδική χώρα στον κόσμο με το θλιβερό προνόμιο τέτοια διάταξης. Το εξωφρενικό νομικό εξάμβλωμα είχε ως αποτέλεσμα καταγεγραμμένες εγκληματικές πράξεις να μην μπορούν να εμφανιστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης από τα θύματα ως αποδεικτικό υλικό", αναφέρεται στην ανάρτηση του zougla.gr.
"Τέλος, να υπενθυμίσω στον υπουργό Άμυνας ότι ο καταδικασμένος για απάτη δικηγόρος της Θεσσαλονίκης, χάριν του οποίου έκανε επανειλημμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να μη διαγραφεί από το δικηγορικό σύλλογο, εντελώς συμπτωματικά είναι πατέρας του", προστίθεται στην ανάρτηση.
Κι ο κ. Τριανταφυλλόπουλος καταλήγει:
"Εμπρός, λοιπόν, κύριε πρωθυπουργέ, αποφασίστε εάν θα εφαρμόσετε άλλη μία έμπνευση του συνεργάτη σας για τη φίμωση των μέσων ενημέρωσης, διακινδυνεύοντας να μείνετε στην Ιστορία, μαζί με δικτατορίσκους της Κεντρικής Αφρικής, εξαιτίας των εμπνεύσεων ενός κατ’ ευφημισμόν Βενιζέλου".