Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ προσπαθεί να είναι, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ν. Ευθυμιάδης, όσον αφορά το θέμα των έργων που άρχισαν και... αναπρογραμματίζονται για την πόλη. Στην ανακοίνωση αυτή ο κ. Ευθυμιάδης βρίσκει και θετικές τις κινήσεις της κυβέρνησης και αρνητικό το ότι οι εργασίες στο μετρό έχουν παγώσει.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Ευθυμιάδη έχει ως εξής:
«Παρακολούθησα τις ανακοινώσεις του Υπουργού με προσοχή και ενδιαφέρον. Θεωρώ σημαντικό το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση αναγνωρίζει πως η πρακτική της αποσπασματικής εξαγγελίας έργων η οποία εφαρμόζονταν έως τώρα δεν συμβάλει στο συγκροτημένο και αποτελεσματικό σχεδιασμό υποδομών στην πόλη και στην ενίσχυση των τοπικών και εθνικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.
Αντιθέτως ευθύνεται για αρκετές καθυστερήσεις και αγκυλώσεις που έχουν έως τώρα ανακόψει την αναπτυξιακή πορεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Πάντα υποστήριζα ότι η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από ολοκληρωμένο και μακρόπνοο σχεδιασμό ο οποίος θα αποτυπώνει τις σύγχρονες ανάγκες της πόλης και των ανθρώπων της.
Σε αυτήν τη διαδικασία η Δημοτική αρχή και οι τοπικοί φορείς οφείλουν να μετέχουν ουσιαστικά και να συμβάλλουν με δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο. Η επιλογή του Υπουργείου για τη συγκρότηση επιτροπής κοινωνικής διαβούλευσης κινείται σε αυτό το πνεύμα και οι τοπικές αρχές οφείλουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες στο νέο περιβάλλον.
Δυστυχώς, αναφορικά με το μετρό, ένα μέσο μεταφοράς που προσβλέπουμε ότι θα ανακουφίσει την εξαιρετικά επιβαρυμένη κατάσταση του κυκλοφοριακού προβλήματος και την συνεχώς επιδεινούμενη ποιότητα ζωής των πολιτών, οι αργοί ρυθμοί με τους οποίους προχωρούν οι εργασίες προκαλούν ενόχληση στους πολίτες και η αποφυγή δεσμεύσεων εκ μέρους του Υπουργού για το ακριβές χρονοδιάγραμμα εντείνουν την ανησυχία για την πορεία του έργου και κυρίως για το χρόνο ολοκλήρωσής του».
Και σημαντικό το γεγονός ότι το υπουργείο πλέον προχωρά σε συνολικό σχεδιασμό και